Obnoviť stránku

Najvyššia ponuka

Film
4,4 9 hodnotení

Najvyššia ponuka

Virgil Oldman (Geoffrey Rush) je svetovo uznávaný znalec v oblasti výtvarného umenia a starožitností. Vo svojom osobnom živote je však uzavretým samotárom, ktorého prenasleduje množstvo obsesií. Nikdy sa nedokázal zblížiť s iným človekom, nie je schopný s niekým spolupracovať a v živote sa nezamiloval do žiadnej ženy. Jeho okolie ho teda považuje za výstredného génia. Bližší vzťah má len s Robertom (Jim Sturgess), mladým a zručným reštaurátorom historických mechanických strojčekov a hodín. Ale ani tento vzťah nemožno nazvať osobným. Jedinou vecou, ktorej Virgil venuje svoju vášeň, je tajná zbierka ženských portrétov všetkých umeleckých štýlov a období, ktorú mu pomáha dopĺňať Billy Whistler (Donald Sutherland), druhý človek, ktorého je ochotný pustiť do svojho súkromia.

A tak jeho život beží úplne bez emócií a nečakaných zmien. Až do dňa jeho šesťdesiatych tretích narodenín, kedy dostane neočakávaný telefonát od neznámej ženy (Sylvia Hoeks), ktorá sa predstaví ako Claire Ibbetsonová. Tá ho naliehavo žiada o pomoc pri odhade a predaji zdedenej rodinnej umeleckej zbierky. Virgil jej ponuku nakoniec prijme a dostaví sa v dohodnutý čas do starého domu, ktorý je zaplnený starými obrazmi, sochami a nábytkom. Jeho nová klientka však na schôdzku nepríde. Pomocou ďalších telefonátov ho Claire postupne prehovára k ďalším pokusom o stretnutie, ktoré sa nakoniec opáť neuskuočnia.

Tak začína zvláštna hra, ktorá ho začne priťahovať. Snaží sa zistiť identitu tejto tajomnej ženy a pomocou triku zistí, že Claire je mladá, veľmi krásna a trpí panickou hrôzou z okolitého sveta. Preto žije v skrytých miestnostiach starého domu. Robert Virgilovi začne radiť, ako krok za krokom získať srdce ženy, ktorá sa skryla pred svetom. Virgil sa ocitá vo víre vášne a uprostred hry, ktorá navždy zmení jeho sivý život. Pod hviezdne obsadenú romantickú drámu (na čele s oscarovým Geoffrey Rushom) sa podpísal uznávaný a oceňovaný taliansky scenárista a režisér Guiseppe Tornatore (Bio Raj), ktorý si pozval na spoluprácu ďalšiu talianskou legendu, hudobného skladateľa Ennia Morriconeho, s ktorým pravidelne spolupracuje na svojich filmových projektoch .

Parametre a špecifikácia

Základný

Dĺžka ukážky filmu 496
Kvalita HD (720p)
Rok vydania 2013
Scénar Giuseppe Tornatore
Titulky České
Žáner Drama, Kriminálny, Mysteriózny, Romantický

Réžia

Réžia Giuseppe Tornatore

Herci

Hrajú Donald Sutherland, Geoffrey Rush, Jim Sturgess, Kiruna Stamell, Sylvia Hoeks

Dĺžka

Dĺžka 124 min

Produkcia

Produkcia Taliansko
Kód:  AVCA0029

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB14