Obnoviť stránku

Môj pes Killer

Film

Môj pes Killer

Dráma jedného dňa. Osemnásťročný Marek žije v bezútešnom prostredí blízko slovensko-moravských hraníc so svojim otcom vinárom a rasistickými kamarátmi - hooligans. Markovým najlepším priateľom je jeho pes, ktorý je perfektne vycvičený proti všetkým votrelcom. Markovým životom náhle otrasie šokujúce tajomstvo, ktoré zistí o svojej dávno zmiznutej matke. Dramatický príbeh zo súčasnosti, ktorý sa vyznačuje surovosťou a veľkou mierou autenticity, sa dotýka aktuálnych otázok našej spoločnosti, ako sú: rasizmus, nezamestnanosť a problémy nefunkčnej rodiny.

Nedostatok citovosti a tolerancie okolia poznamená hlavného nevyzretého hrdinu, ktorého jediným priateľom je jeho pes. Scenáristka a režisérka Mira Fornai o medziľudských vzťahoch vo svojom filme podotkla: "Dráma matky a syna nie je len portrétom rodiny, ktorá sa musí vyrovnať s chybami z minulosti, ale je zároveň príbehom spoločnosti, ktorá zo strachu z prázdnoty uverila na jednorazové šťastie, slávu a materiálne bohatstvo. "Film, ktorý získal hlavnú cenu Tiger Hivos Award na MFF v Rotterdame 2013, rieši aj nadčasovú existenciálnu tému: "Je to príbeh o očiste, hľadaní identity a rodiny. Je to príbeh o našej viere, prečo v niečo veríme a ako spätne táto naša viera ovplyvňuje naše životy.", hovorí Mira Fornai. Mira Fornai absolvovala katedru réžie na pražskej FAMU. Debutovala celovečernom snímkou Líštičky (2009), v ktorom sa tiež zaoberá rodinnými väzbami.

Parametre a špecifikácia

Základný

Dĺžka ukážky filmu 0
Kvalita SD (432p)
Rok vydania 2013
Scénar Mira Fornayová
Žáner Drama

Réžia

Réžia Mira Fornayová

Herci

Hrajú Marián Kuruc, Adam Mihál, Irena Bendová, Libor Filo

Dĺžka

Dĺžka 87 min

Produkcia

Produkcia ČR, SK
Kód:  AVCA0027

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB13