Obnoviť stránku

Miloš Forman: Co tě nezabije…

Film
4,0 2 hodnotení

Miloš Forman: Co tě nezabije…

O Milošovi Formanovi před rokem 1989 točil Jaromil Jireš pro Němce, Věra Chytilová pro Belgičany a po sametové revoluci vznikl konečně český dokument Drž se toho snu v režii M. Šmídmajera. Zachytil Miloše Formana při jeho putování na kole z Paříže na MFF v Karlových Varech a právě jízda na kole tvořila symbolický motiv k jeho životním a tvůrčím peripetiím.

Za posledních 15 let došlo ve Formanově životě k velkým změnám a i jeho profesní kariéra prošla určitými zvraty a peripetiemi... Miloslav Šmídmajer se tak opět vrátil k tomuto stále vzrušujícímu a inspirativnímu „tématu“, aby zachytil současný život i myšlení této velké osobnosti a díky osobnímu vztahu i kontaktu otevřel i některá intimní zákoutí Formanova života, která se stala inspirací pro jeho filmovou tvorbu a s neobyčejnou hloubkou a v nečekaných souvislostech zazněla v jeho filmech.

Parametre a špecifikácia

Základný

Dĺžka ukážky filmu 554
Kvalita SD (576p)
Rok vydania 2009
Scénar Miloslav Šmídmajer
Titulky České
Žáner Dokumentárny, Životopisný

Réžia

Réžia Miloslav Šmídmajer

Herci

Hrajú Michael Douglas, Petr Forman, F. Murray Abraham, Miloš Forman, Jean-Claude Carriere

Dĺžka

Dĺžka 100 min

Produkcia

Produkcia ČR
Kód:  AVBI0006

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB01