Obnoviť stránku

Milica a knieža

E-kniha, Slovensky
7,60 €

Milica a knieža

Historická romanca nám odkryje doteraz nepoznané stránky života slávneho muža z našej dávnej minulosti


  Dejiny rodu Merovejovcov sú plné intríg, nenávisti a krviprelievania. Osirelý potomok mocných panovníkov, vychovávaný slovanskou pestúnkou, vyrastá v horách divokej Gálie, kde počúva príbehy o barbarských hrdinoch a sníva o dobrodružstvách. Postupom času sa z odvrhnutého princa stáva odvážny bojovník, ktorý prijme návrh franského kráľa odísť s karavánou zbraní do nebezpečného kraja za Dunaj. Tak sa v časoch boja proti avarskému útlaku zrodí medzi Slovanmi legenda o tajomnom franskom kupcovi Samovi, ktorý až tu, ďaleko od domoviny, naplní svoj osud.
Prišiel, aby si svojou odvahou získal úctu Slovanov, oslobodil ich, zjednotil a napokon im vládol. Prišiel, aby medzi nimi spoznal nielen sám seba, ale aj lásku jedinej ženy, o ktorej srdce sa oplatilo bojovať.
 

O autorke:

Tatiana Macková (1963) sa narodila a žije v Topoľčanoch. Je autorkou fantasy novely „Syn lesov“ a príbehu z obdobia križiackej výpravy „Piate prikázanie“. Vo svojej tvorbe sa v poslednom období zameriava najmä na históriu. V súčasnosti pracuje na trilógii so slovanskou tematikou „Nitky osudu“. Príťažlivou formou v nej odkrýva doteraz nepoznané stránky života slávnych postáv našej dávnej histórie. Prvú knihu tohto voľného cyklu držíte práve v rukách.
  „Doboví kronikári si vždy dali záležať na tom, aby sa na „veľké činy“ panovníkov nezabudlo. Vojny, vraždy, násilie... Iba lásky je v ich spisoch pomenej. Hrá v kronikách vedľa nenávisti a túžby po moci druhé husle, hoci sprevádza ľudstvo od okamihu jeho zrodu. Preto venujem túto knižku tým, ktorí majú radi históriu so všetkým, čo k nej patrí,“ hovorí autorka o svojom románe.  

Parametre a špecifikácia

Formát a typ ochrany

Dostupný formát ePUB, Kindle (Mobi), PDF pre čítačky
Druh ochrany Social DRM

Základný

Autor Tatiana Macková
Počet strán 176 strán
Rok vydania 2015
Nakladateľ Artis Omnis
Jazyk Slovensky
Kód:  EK17181
Produktové číslo:  978-80-897-1810-8

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB13