Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

Microsoft Windows 10 Home SK (FPP)

4,7 296 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Microsoft Windows 10 Home SK (FPP)

Pripravte sa na ďalší krok vo vývoji operačných systémov! Spoločnosť Microsoft, ktorá si drží výsadné postavenie v segmente systémov, určených pre osobné počítače, prichádza s novou verziou legendárnych Windows, ktoré prispeje k vašej vyššej pracovnej efektivite a poskytne aj dostatok priestoru na multimediálnu zábavu. Nadväzuje na vylepšenú predchádzajúcu verziu Windows 8.1, avšak pri dizajne systému sa pamätalo na pripomienky užívateľov, ktoré boli vo veľkej miere do Windows 10 zapracované.

Pracujte rýchlejšie s novými funkciami

Jedným z ťahákov, ktoré boli predstavené ako pre systém kľúčový, je návrat klasickej ponuky Štart, vďaka ktorej budete mať všetky svoje programy aj ponuky nastavení pod kontrolou a rýchlo pripravené. Okrem zoznamového prehľadu programov  je v jej rámci možné zobraziť aj menšie živé dlaždice - budete teda mať rýchly prehľad o predpovedi počasia, neprečítaných správach, či čerstvé informácie zo sociálnych sietí a čítačiek RSS. Zaujímavosťou u týchto dlaždíc je možnosť vyvolania 3D kocky, na ktorej budú všetky dlaždice jednoducho viditeľné.

Microsoft tiež po vzore konkurentov zapracoval a vybavil najnovší systém hlasovú asistentkou Cortana, s ktorej pomocou možno zariadenie napríklad ovládať za pomoci hlasových povelov, či mať rýchly prehľad o pracovných a ďalších udalostiach vo svojom kalendári.

Samozrejmosťou je stále prepojenie so službami OneDrive, takže si svoje dôležité dáta a súbory budete môcť napríklad zálohovať na cloudové úložisko a ich obsah zdieľať s kolegami a známymi.

Viac plôch na jednom monitore

Jednou z najdôležitejších predstavených funkcií, ktoré by mohli viesť k vyššej pracovnej efektivite, je natívna podpora viacero plôch, umiestnených na jednom monitore. Koncept tzv. virtuálnych plôch sa hodí predovšetkým v prípade prezentácií, kedy môžete ľahko prepínať na plochy, ktoré chcete, aby diváci videli, a zároveň nechcete zatvárať aplikácie, ktoré majú zostať ich očiam skryté.  Práce na vašich projektoch budú s týmto systémom tiež prehľadnejšie.

Nové aplikácie na prácu aj zábavu

Spoločnosť Microsoft je známa tým, že do systému integruje kvalitné a dobre navrhnuté aplikácie, ktoré sú užívané milióny ľudí po celom svete. Windows 10 na túto históriu naväzuje a pre užívateľov je tak pripravený riadok vylepšených aplikácií, uľahčujúcich každodenný život. Okrem poštového klienta v rámci aplikácie Outlook.com sú teraz v prepracovanom vzhľade k dispozícii aj napríklad správca fotografií, správca kontaktov a úplne prepracovaný kalendár.

Pre technicky založenejších užívateľov a napríklad správca siete určite bude vítaným vylepšením aj možnosť využitia klávesových skratiek v príkazovom riadku a ľubovoľnej zmeny veľkosti jej okna. Prieskumník súborov teraz zobrazuje najpoužívanejšie priečinky a súbory, takže odpadá nutnosť dostávať sa k súborom cez link Predtým navštívenej.

Keby vám potom nestačili aplikácie, dodávané s operačným systémom, pochopiteľne je možné navštíviť aj nový obchod s aplikáciami Windows Store, z ktorého je možné ďalšie programy, určené pre desktop aj mobilné platformy, jednoducho stiahnuť. Mnoho z nich je navyše univerzálne kompatibilných, čo znamená, že je možné používať ako na PC, tak aj na telefónoch s OS Windows Phone, Xbox One, či HoloLens.

S tým súvisí aj ďalšia novinka - budúce holografické užívateľské rozhranie. Aplikácie pre Windows 10 tak budú môcť využiť nespočetných možností, ktoré ponúka s pomocou okuliarov HoloLens premietaný trojrozmerný virtuálny priestor.

Parametre a špecifikácie:

Licencie:
Produkt: Microsoft Windows 10
Verzia: Home
Spracovanie dát: 32-bit alebo 64-bit
Typ: FPP, obsahuje USB flash disk
Lokalizácia: slovenský

Minimálna konfigurácia:

Procesor: 1 GHz alebo rýchlejší
Operačná pamäť: 1 GB (32-bitová verzia) alebo 2 GB (64-bitová verzia)
Voľné miesto na disku: 16 GB
Grafická karta: grafické zariadenia podporujúce Microsoft DirectX 9 s ovládačom WDDM
Konto Microsoft a prístup k Internetu

Parametre a špecifikácia

Základné parametre

Produkt MS Windows 10

Typ licencie

Typ licencie Elektronická licencia

Licencia

Spôsob licencovania Trvalá licencia
Počet zariadení 1
Dĺžka predplatného Bez obmedzenia mesiacov
Prenositeľnosť licencie Prenosná
Zemepisné obmedzenie aktivácie Iba v EÚ

Kompatibilita

Typ zariadenia PC
Operačný systém Windows
Spôsob inštalácie Flashdisk

Jazyková verzia

Jazyková verzia SK
Kód:  WZ078c
Produktové číslo:  KW9-00504
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB03