Obnoviť stránku

Máme pápeža

Film
4,0 1 hodnotení

Máme pápeža

Z balkóna baziliky svätého Petra zaznie slávnostný Habemus papam! A stotisícový dav veriacich netrpezlivo očakáva nového pápeža. Ale balkón ostáva prázdny. Práve zvolený pápež sa odmieta ujať funkcie. V tejto situácii nájde Vatikán jediné možné riešenie. Povolá uznávaného psychiatra, aby vyriešil nezvyčajnú situáciu. Citlivá snímka je založená na slovnom humore a inteligentných dialógoch. Ponúka nevšedný pohľad do zákulisia pápežskej voľby, ktorá sa odohráva v atraktívnych priestoroch suverénneho Mestského štátu ukrytého za múrmi vnútri Ríma.

Sviežu komédiu režíroval popredný taliansky herec a režisér Nanni Moretti, ktorý sa tu tiež spolupodieľal na scenári a vytvoril rolu psychoanalytika. V hlavnej úlohe neistého a nedôverčivého pápeža exceluje Michel Piccoli a v postave tlačového hovorcu Vatikánu sa predstaví jedinečný Jerzy Stuhr.

Snímka Máme pápeža! bola slávnostne uvedená v rámci hlavnej súťaže prestížneho MFF v Cannes 2011, kde bol nadšene prijatý publikom a v rovnakom roku si odniesol taliansku cenu Zlatý glóbus v kategórii najlepší film. Oceňovaný taliansky tvorca Nanni Moretti/1953, Brunico/režijnú kariéru začal v 70. rokoch 20. storočia. Slávnym sa stal vďaka Zlatej palme, ktorú získal v Cannes za intímne dráma synov izbu/2001/. Moretti je dnes nielen populárnym hercom a režisérom, ale aj producentom.

Parametre a špecifikácia

Základný

Dĺžka ukážky filmu 540
Kvalita SD (432p)
Rok vydania 2011
Scénar Francesco Piccolo, Nanni Moretti
Titulky České
Žáner Komédie

Réžia

Réžia Nanni Moretti

Herci

Hrajú Jerzy Stuhr, Michel Piccoli, Nanni Moretti, Teco Celio

Dĺžka

Dĺžka 104 min

Produkcia

Produkcia Francúzsko, Taliansko
Kód:  AVCA0005

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB06