Obnoviť stránku

Kniha pěti kruhů

Audiokniha
4,7 24 hodnotení
8,59 €

Kniha pěti kruhů

Kniha neporazeného bojovníka a nezávislého učiteľa bojových umení

Mijamoto Musaši bol nezávislý samuraj, ktorý svoju kariéru vybudoval ako nikdy neporazený bojovník a samostatný učiteľ bojových umení. Narodil sa v stredovekom Japonsku, ktoré túžilo sceliť rany po viac ako štyroch storočiach vnútorných konfliktov. Musaši, narodený v biede, vychovaný v boji o holý život a nakoniec vystavený prechodu na mierové zriadení, ktorý nemal v dejinách obdobu, rezignoval na osobný život, aby mohol stelesniť a ďalej odovzdať základné prvky starých bojových a strategický tradícií. Udržte si vnútorný pokoj a jasnú myseľ aj v úplne chaotickej situácii.
Knihu piatich kruhov, ktorého správnejšie preklad by znel Kniha piatich sfér, napísal Musaši roku 1643 a je venovaná vojnovému umenia z čisto pragmatického pohľadu. Musaši odmieta povrchné predvádzanie a komercializáciu bojových umení, namiesto toho sa sústredí na psychologické a fyzické otázky smrtiaceho úderu a rozhodného víťazstva, ktoré považuje za základ vedenia boja.
Táto audiokniha tak nie je iba príručka bojových techník sa samurajským mečmi od neporaziteľného šermiarov, ale filozofické pojednanie o východnej kultúre, ktoré je pre nás Európanov vo väčšine smerov nepochopiteľné.
Od životnej dráhy Mijamoto Musašiho sa podstatne líši život Jagjúa Munenoriho, aj keď obaja muži pôsobili ako profesionálny bojovníci. Ako audioknihu sme tak vydali nielen túto knihu, ale aj Knihu rodinných tradícií vojnového umenia, vrátane balíčka oboch audiokníh.

Parametre a špecifikácia

Audio

Délka 02:59:34

Autor

Autor Mijamoto Musaši
Interpret Jan Hyhlík

Podrobnosti

Veľkosť 128 kbps 262 MB
Kategorie Audioknihy, Osobný rozvoj, Zahraničná literatúra, Životná filozofia, náboženstvo
Jazyk Česky
Kód:  AK1B256

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB07