Obnoviť stránku

Jedlová samota

Audiokniha
4,0 2 hodnotení
7,49 €

Jedlová samota

Dramatizované čítanie kriminálneho thrilleru Jedlová samota podľa skutočnej udalosti

Kto vraždil? Bol to vôbec človek alebo symbolický čierny jazdec, o ktorom sa v kraji tradujú ústne rozprávané historky?... Strhujúca dráma nemilosrdného vyvraždenia statkárskej rodiny s prvkami psychologickej štúdie. Námetom knihy Jedlová samota je skutočná udalosť, ktorá sa stala v Bavorsku po svetovej vojne. Páchateľ nebol nikdy usvedčený. Podrobnosti odkrývajú obyvatelia horskej dediny pri výsluchoch na polícii. Hlavným rozprávačom je neznámy pozorovateľ (akési Božie oko alebo alter ego vraha).
Autorka Jedlovej samoty Andrea Maria Schenkelová si do svojho literárneho príbehu vraha dosadila. Zvolila jedného z hlavných podozrivých pri vyšetrovaní skutočnej udalosti. Priklonila sa teda k jednej z najpravdepodobnejších verzií.
Jedlová samota bola ovenčená niekoľkými literárnymi cenami, napríklad cenou Deutscher Krimi Preis alebo švédskou cenou Martin Beck Award. V Nemecku sa predal viac ako jeden milión knižných výtlačkov, vznikla úspešná audiokniha a bol natočený film. Kniha bola vydaná aj v mnohých ďalších krajinách sveta.

Andrea Maria Schenkelová

Andrea Maria Schenkel sa narodila v roku 1962 v nemeckom Regensburgu. V roku 2006 vydala svoj debut „Jedlová samota”, za ktorý dostala v roku 2007 Nemeckú cenu za detektívny román a Cenu Friedricha Glauber. Práva na knihu boli doteraz predané do 11 krajín. Svojou prvotinou sa Andrea Maria Schenkel hneď postarala o rozruch. Bolo to detektívkové prekvapenie posledných rokov. Kniha bola tiež nahovorená na CD. Rovnako si viedol aj jej druhý detektívny román „Studený led”.

Jiří Dvořák

Úspešne vyštudoval herectvo na Janáčkovej akadémii múzických umení a vzápätí získal angažmán v Mestskom divadle v Brne. V roku 1999 dostal ponuku pôsobiť v pražskom Divadle na Vinohradoch, ktorého popredným členom je dodnes. Je známy skôr z televíznych filmov a inscenácií, POKOJ BEZ OKEN, VŮNĚ VANILKY, BROUK V HLAVĚ a znamenitá detektívka v réžii Jiřího Stracha VYVRAŽDENÍ RODINY GREENŮ. Vo filme ANDĚL PÁNĚ, stvárnil čerta Uriáša, ktorý sprevádza anjela Petronela. Čo sa seriálov týka, mohli sme ho vidieť v Pojišťovně štěstí alebo Světlech pasáže.

Lukáš Hlavica

Je absolventom herectva na pražskej DAMU, kde posledných dvadsať rokov pôsobí ako pedagóg. Okrem herectva a výučby sa úspešne venuje divadelnej i rozhlasovej réžii. Dlhodobo spolupracuje s Českým rozhlasom, pôsobil v Národnom divadle aj v Divadle na Vinohradoch, potom na štyri roky zakotvil ako režisér v Dejvickom divadle (jeho inscenácia Bratři Karamazovi sa hrala bezmála 15 rokov).

Parametre a špecifikácia

Audio

Délka 02:26:43

Autor

Autor Andrea Maria Schenkelová
Interpret Lukáš Hlavica, Růžena Merunková, Klára Sedláčková-Oltová, Viktor Dvořák, Simona Babčáková, Oldřich Navrátil, Jiří Dvořák, Jan Meduna, Dušan Sitek, Lukáš Křišťan, Ljuba Krbová, Andrea Elsnerová, Daniel Šváb, Josefína Bianca Štěpánková a Alberto Tošner, Kryštof Nohýnek, Marcela Nohýnková, Petr Vršek, Renata Rychlá

Podrobnosti

Veľkosť 128 kbps 344 MB
Kategorie Audioknihy, Detektívky, thrillery, Zahraničná literatúra
Jazyk Česky
Kód:  AK1A843

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB07