Obnoviť stránku

Jáchyme, hoď ho do stroje!

Film
5 2 hodnotení

Jáchyme, hoď ho do stroje!

Život Františka Koudelky, smoliara z Chvojkovíc, je plný náhod, prechmatov a omylov. Pôsobí zmätok všade, kde sa objaví. Opúšťa zamestnanie v miestnom JRD a vydáva sa do Prahy, kde nastupuje do moderne riadeného autoservisu, vedeného svojráznym vedúcim Karfíkom. Ten ho s podnikovým psychológom Kláskem varuje pred braním úplatkov s tým, že každý štvrťrok opúšťa brány závodu nedobrovoľne niektorý zo zamestnancov, aby skončil na psychiatrickej klinike docenta Chocholouška.
V Prahe však hrdinu nečakajú len problémy, ale aj láska. V automate, kam sa občas chodí najesť, totiž predáva hrianky sympatická Blanka, do ktorej sa zamiluje. Chcel by ju požiadať o schôdzku, proti sebe však má nielen svoju nesmelosť, ale aj ráznu tetu, ktorá dohliada, aby František v Prahe nezvlčil, a nerudného a násilníckeho výčapného Karla. Našťastie je František vybavený vedecky zhotoveným kondiciogramom, ktorý mu ako spoľahlivý cestovný poriadok životom radí, kedy má šťastné dni, alebo naopak kritické. S jeho pomocou dokáže prekonať nielen všetky nástrahy, ale aj nesmelosť.

Parametre a špecifikácia

Základný

Dĺžka ukážky filmu 0
Kvalita SD (576p)
Rok vydania 1974
Scénar Ladislav Smoljak, Oldřich Lipský, Zdeněk Svěrák
Žáner Komédie

Réžia

Réžia Oldřich Lipský

Herci

Hrajú Josef Dvořák, Ladislav Smoljak, Luděk Sobota, Marta Vančurová, Věra Ferbasová

Dĺžka

Dĺžka 95 min

Produkcia

Produkcia ČR
Kód:  AV00071

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB11