Obnoviť stránku

Hrdinky

Audiokniha
5 2 hodnotení
16,90 €

Hrdinky

Příběhy výjimečných českých žen od nejstarších dob až po současnost!

Řídit auto, působit v politice, mít svůj bankovní účet… to všechno dnes považujeme za běžné, avšak před sto padesáti lety si o takových věcech mohly ženy nechat leda tak zdát. Komu vděčí za to, že se ze snu stala skutečnost? Zástupům hrdinek, které jim prošlapaly cestu. A že jich bylo! Ani v české kotlině o ně nebyla nouze. Hned nás asi napadne Božena Němcová, Marie Terezie či Milada Horáková. Ale co třeba Johana z Rožmitálu, Bertha von Suttner, Marie Schmolková? Že jste o nich nikdy neslyšeli? Právě proto vznikla tato kniha!
Lékařky, spisovatelky, političky, řeholnice, podnikatelky, panovnice, sportovkyně tu ožívají v poutavém vyprávění Kateřiny Tučkové a jejích spolupracovnic i v originálních portrétech studentů plzeňské „Sutnarky“. Mnohdy svými příběhy berou dech. A díky kontextu, do kterého jejich osudy zasazuje autorka celého projektu Renáta Fučíková, se nám před očima odvíjí ucelený obraz toho, zač a jak musely ženy kdy bojovat, aby dnes mohly žít podle svých představ.

Parametre a špecifikácia

Audio

Délka 07:48:24

Autor

Autor Renata Fučíková, Lenka Křížová
Interpret Jana Stryková, Tereza Dočkalová, Veronika Lazorčáková, Naďa Konvalinková, Eva Novotná

Podrobnosti

Rok vydání 2021
Veľkosť 128 kbps 448 MB
Kategorie Audioknihy, Česká literatura, Spomienky a biografie
Jazyk Česky
Kód:  AK1C912

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB19