Obnoviť stránku

Homo deus

E-kniha, Česky
5 10 hodnotení
Zobraziť alternatívy

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Homo deus

Po bestselleru Sapiens obrací Yuval Noah Harari zájem k budoucnosti...

Po bestselleru Sapiens – Úchvatný i úděsný příběh lidstva obrací Yuval Noah Harari zájem k budoucnosti. Analyzuje, aké dôsledky môžu nastať, keď sa tradičné kolektívne mýty ľudstva stretnú s novými "božskými" technológiami, ako sú napr. umelá inteligencia alebo genetické inžinierstvo.
Harari predstavuje víziu neveľmi vzdialeného sveta, v ktorom zrejme budeme čeliť novým typom výziev. V knihe Homo deus - Stručné dejiny zajtrajška skúma našu budúcnosť svojím typickým spôsobom, v ktorom kombinuje predovšetkým históriu, filozofiu a prírodné vedy, ale aj poznatky ďalších odborov. Ako to dopadne s demokraciou, keď firmy ako Google a Facebook budú poznať naše záľuby a preferencie (vrátane politických) lepšie ako my sami? Čo sa stane so sociálnym štátom, ak počítače budú úspešné na trhu práce a vznikne tak počtom väčšinová trieda "zbytočných ľudí"? Ako naloží s genetickým inžinierstvom napr. islam? Budú v Silicon Valley vyvíjať jenom nové technické zariadenia, alebo i nové náboženstvá?
Keď sa z Homo sapiens stane Homo deus, aké nové ciele si vytýčime? Aké projekty by sme sa mali snažiť uskutočniť a ako ochránime túto krehkú planétu a ľudstvo samotné pred našimi vlastnými ničivými silami?
Kniha Homo Deus nám poskytuje vhled do snů a nočních můr, které budou utvářet 21. století – od překonání smrti po vytvoření umělého života. Ponúka svoju odpoveď na základnú otázku po ďalšom vývojovom stupni ľudstva: Kam odtiaľto ideme? Kam pôjde Homo Deus?

Parametre a špecifikácia

Formát a typ ochrany

Dostupný formát ePUB, Kindle (Mobi), PDF pre čítačky
Druh ochrany Social DRM

Základný

Autor Yuval Noah Harari
Počet strán 432 strán
Rok vydania 2017
Nakladateľ Leda
Jazyk Česky
Kód:  EK29133
Produktové číslo:  978-80-733-5502-9

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB12