Obnoviť stránku

Hľadanie Vivian Maier

Film
4,4 26 hodnotení

Hľadanie Vivian Maier

Vivian Maier žiadnu fotografiu nikdy nikomu neukázala

Pútavý snímok, ktorý je jedným z favoritov oscarového súboja v sekcii dokumentov, si tak môžete v prvý možný okamih užiť priamo v pohodlí domova. Príbeh záhadnej ženy nás zavádza do ulíc New Yorku a Chicaga, kde Vivian Maier od roku 1950 až do svojej smrti v roku 2009 nafotila viac ako 100 000 dych vyrážajúcich fotografií.

Snímky boli objavené zhodou náhod až potom, čo strávili niekoľko desaťročí v zaprášených krabiciach. Vďaka umeleckej hodnote nečakane objaveného diela začala byť Vivian Maier čoskoro považovaná za jednu z najvýraznejších osobností fotografie 20. storočia. Presnosť, s ktorou zachytávala spontánnosť pouličných výjavov, ju vyniesla porovnaní s Henri Cartier-Bresson a ďalšími. Jej samotársky život ale zostal zahaleny tajomstvom.

Kto bola táto nenápadná opatrovateľka? Prečo pred ostatnými tajila svoju najväčšiu vášeň? Mozaika jej fascinujúceho života sa postupne skladá z predtým nepublikovaných fotografií, filmov a rozhovorov s desiatkami ľudí, ktorí si mysleli, že ju dobre poznali.

Parametre a špecifikácia

Základný

Dĺžka ukážky filmu 513
Kvalita SD (576p)
Rok vydania 2013
Titulky České
Žáner Dokumentárny, Podľa skutočnej udalosti

Réžia

Réžia John Maloof

Herci

Hrajú John Maloof, Mary Ellen Mark, Phil Donahue, Tim Roth

Dĺžka

Dĺžka 83 min

Produkcia

Produkcia USA
Kód:  AVAE0053

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB01