Obnoviť stránku

Hlavný hrdina

E-kniha, Slovensky
11,88 €

Hlavný hrdina

Čo je pravda a čo fikcia? Napínavý thriller z pera slovenského autora

Valter Vinter je vášnivý spisovateľ.
Napísal dokonalú knihu, ktorá zožala nevídaný čitateľský úspech.
Sláva a peniaze ho však postupne stiahli ku dnu.
Výčitky utápa na dne fľašky, keď sa mu začne ozývať fanúšik, ktorý sa dožaduje dlho očakávaného pokračovania.
Valter sa po siedmich rokoch konečne vracia k písaniu a snaží sa vytvoriť dielo, ktorým prekoná sám seba.
Nevinné odkazy však rýchlo eskalujú vo vyhrážky. Aj zo strachu o vlastný život dáva na papier všetko, no po prebdetých nociach pri písacom stroji stojí pred vážnou dilemou: Kde je pomyselná tenká hranica medzi fikciou a skutočnosťou? Medzi odžitým a vymysleným?
Keď sa autor stratí vo vlastnom príbehu? Alebo až keď sa stane svojím vlastným hlavným hrdinom?
Martin Petro v novom románe namiešal dokonalý koktail slovenskej nostalgie 90. rokov a splneného sna každého spisovateľa, ktorý je len na krok od nekončiacej nočnej mory.

Napsali o knize

Autorovi sa podarilo napísať psychologický triler, ktorý vás naozaj chytí od prvej stránky s hlavným hrdinom, ktorý vás bude často rozčulovať, ale zároveň objavíte jeho slabé stránky a zistíte, že nie je stratený prípad. Text je popretkávaný metaforami a prirovnaniami, ktoré celý príbeh spestria. Som veľmi spokojná, dostal sa mi premyslený, dobre vypracovaný obsah s napätím, s postavami, ktoré som si obľúbila ako Valterovú susedku a bulharského krčmára a hlavne niečo nové, príbeh aký som ešte doteraz nečítala.

z Instagramového profilu @ildi_knihomolka

Musím povedať, že som sa do príbehu začítala v tom momente, ako som knihu chytila do ruky. Autor ma upútal hneď prvou scénou a len vďaka nej som sa rozhodla každú pre mňa neuveriteľnú situáciu spochybniť, označiť a vrátiť sa k nej po tom, čo budem poznať rozuzlenie. Od začiatku som totiž mala pocit, že s hlavným hrdinom niečo nie je v poriadku, akoby nemal všetkých päť pokope – konal zmätočne, mal výpadky pamäte a prichádzal do styku s pochybnými indivíduami... nuž a veľa pil, tým u mňa stratil všetku dôveru. Samozrejme, že vám neprezradím, čo sa z pána spisovateľa nakoniec vykľulo, ale môžem vám zaručiť, že jeho príbeh si chcete prečítať.

z Instagramového profilu @laska_ku_kniham

Není vyplněn Alternativní text k fotografii!

Martin Petro

Martin pochádza z Bratislavy a živí sa tvorbou obsahu.
Vo voľnom čase pracuje v športovej televízii ako komentátor, scenárista a moderátor.
Ako autor sa podieľal na mnohých projektoch, o ktorých ste nikdy nepočuli, ale jedného dňa možno budete.
V troch ročníkoch po sebe sa mu podarilo postúpiť do finále Ceny Fantázie.
S poviedkou Muž, ktorý vymyslel farbu vyhral v roku 2017 cenu poroty a s poviedkou Perpetuum immobile získal v roku 2018 hlavnú cenu.
Vyšli mu dva komerčne úspešné romány, po ktorých si povedal, že to na tretíkrát urobí konečne poriadne. Podľa vlastných slov, ktorým sa dá iba ťažko veriť, má v šuplíku odložené nevydané rukopisy nevyčísliteľnej hodnoty. Päť miliónov znakov aj s medzerami.
Na svojich autorských potulkách už písal o všetkom. Vo svojej najnovšej knihe píše o spisovateľovi, ktorý sa stratil vo vlastnej tvorbe. Vydavateľovi tvrdil, že to nie je autobiografia. Martin je ženatý, má syna, dve babky a jedného deda.

Časť prvá
PÁN SPISOVATEĽ

"Valter, prvá veta musí byť kladivo, ktorým ma ovalíš, aby som bol tvoj zajatec až do konca - a možno ešte dlhšie," povedal mi raz starý otec.
...
Všetko Ti porozprávam, drahý čitateľ, nech už si ktokoľvek. Chcel som na to ísť pekne poporiadku, no niekedy túto možnosť autor nedostane. Uvidíš sám. Tento príbeh sa začal koncom. Plynie od okamihu, keď som dal počas jednej špeciálnej zimy poslednú bodku za poslednou vetou.
Vyšla mi kniha, ktorá sa - áno - celkom vydarila. Vyhrala Zlaté brčko, kategóriu debut roka, v našich končinách prestížne ocenenie. Aspoň v tom čase. Trafil som desiatku hneď prvým výstrelom. Keď knihe vzápätí venovala celú dvojstranu slávna Judita Muková-Klempmanová, pozornosť sa na mňa začala valiť ako voda z prasknutých stúpačiek. Jej článok Fenomén spod Tatier bol akoby ďalšia, samostatná cena...
 

Parametre a špecifikácia

Formát a typ ochrany

Dostupný formát ePUB, Kindle (Mobi), PDF pre čítačky
Druh ochrany Social DRM

Základný

Autor Martin Petro
Počet strán 392 strán
Rok vydania 2021
Nakladateľ Lindeni
Jazyk Slovensky
Kód:  EK37772
Produktové číslo:  978-80-566-2232-2

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB18