Obnoviť stránku

Happy happy

Film
4,7 3 hodnotení

Happy happy

Komédia o nevere a lososom mäse. Zábavný film o partnerských vzťahoch, bežnej manželskej kríze a jej netradičnom riešení, natočila nórska režisérka Anne Sewitsky, ktorá za snímku získala ocenenie na festivale v Sundance 2011. Pre optimistickú Kaju je rodina tou najdôležitejšou vecou na svete - a tak sa o ňu stará napriek všetkým. Je oddaná manželka, ktorá partnerovi odpúšťa celonočné výpravy s kamarátmi aj nedostatok sexuálneho apetítu. Rovnako tak je milujúca matka synovii, u ktorého vzbudzuje len výsmech. S úsmevom, občas dosť kŕčovitým, berie život taký aký je. Až do okamihu, keď sa do susedstva prisťahuje "dokonalý manželský pár". Sú úspešní, krásni, vzdelaní, a aby toho nebolo málo: adoptovali sirotu z Afriky!

To už je na Kaju trošku veľa. Chce sa im vyrovnať - musí sa s nimi spriateliť. Dokonalosť susedov však po niekoľkých stretnutiach mizne rovnako ako idyla nového priateľstva oboch rodín. Komédia HAPPY HAPPY mieša ostrý čierny humor s prepracovanou psychológiou postáv, čím vytvára unikátnu inteligentnú zábavu, ktorá nezabúda oznámiť to podstatné: šťastní môžeme byť až vtedy, keď si priznáme skutočný stav vecí. Podobné téma pred niekoľkými rokmi stvárnil s úspechom iný nórsky debutant - Bard Breien vo svojej slávnej komédii KURZ NEGATÍVNEHO MYSLENIA.

Parametre a špecifikácia

Základný

Dĺžka ukážky filmu 538
Kvalita SD (576p)
Rok vydania 2010
Scénar Ragnhild Tronvoll
Titulky České
Žáner Komédie

Réžia

Réžia Anne Sewitsky

Herci

Hrajú Agnes Kittelsen, Henrik Rafaelsen, Joachim Rafaelsen, Maibritt Saerens

Dĺžka

Dĺžka 88 min

Produkcia

Produkcia Nórsko
Kód:  AVCA0002

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB17