Obnoviť stránku

Emocionálna inteligencia

Audiokniha
18,90 €

Emocionálna inteligencia

Je IQ osud? Ani zďaleka nie natoľko, ako si myslíme

Svetovo uznávaný bestseller Daniela Golemana prináša dôkazy, že náš pohľad na ľudskú inteligenciu je príliš zúžený, nevšímame si celý rad významných schopností, ktoré sú nesmierne dôležité pre životný úspech.
Dnes je pojem „emocionálna inteligencia" bežnou súčasťou nášho jazyka. Na základe nových výskumov mozgu a správania Goleman predstavuje faktory, vďaka ktorým sa ľuďom s vysokým IQ v živote nedarí a ľuďom s nižším intelektom sa darí prekvapujúco dobre. Tieto faktory – medzi ne patrí sebauvedomenie, sebadisciplína a empatia – spolu predstavujú iný pohľad na inteligenciu a nie sú to vrodené vlastnosti. Hoci sa emocionálna inteligencia formuje skúsenosťami v detstve, môže sa rozvíjať a posilňovať aj v dospelosti a prinášať okamžité zlepšenia v oblasti zdravia, vzťahov a práce.
S novými informáciami, ktoré odrážajú výsledky najnovších výskumov, prináša toto vydanie významnú aktualizáciu teórie emocionálnej inteligencie a odpovede na otázky, ktoré kládli poslucháči Golemanovi počas jeho prednášok po celom svete.
Nová kapitola upozorňuje poslucháčov na najdôležitejšie zdroje v tejto rýchlo sa rozvíjajúcej oblasti výskumu emocionálnej inteligencie. "Vieme, že keď prevládnu emócie, ide inteligencia bokom, bez ohľadu na to, či je to na prospech alebo na škodu veci." "Emócie nás vedú vtedy, keď čelíme náročným situáciám a úlohám príliš dôležitým na to, aby sme sa riadili iba rozumom."

Parametre a špecifikácia

Audio

Délka 16:23:56

Autor

Autor Daniel Goleman
Interpret Mário Zeumer

Podrobnosti

Veľkosť 128 kbps 944 MB
Kategorie Audioknihy, Populárne náučná, Zahraničná literatúra
Jazyk Česky
Kód:  AK1F138
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB08