Obnoviť stránku
Dňa 11.5.2024 (sobota) nebude možné na pobočke Alza Nitra vyzvihovať objemný tovar z dôvodu konajúcej sa akcie s hasičmi na parkovisku.

Elektrotechnická schémata a zapojení v p

E-kniha, Česky
4,8 5 hodnotení
13,43 €

Elektrotechnická schémata a zapojení v p

Základné prvky a obvody

V knihe Elektrotechnická schémy a zapojenia v praxi 1 nájdete zapojenie základných elektrických obvodov (od vypínačov cez žiarivky a stýkače až po rozvádzača a domové telefónne systémy). Kniha je unikátny hlavne svojou prehľadnosťou. Všetky schémy sú totiž vykreslená farebne a doplnená ilustračnými fotografiami.

Kniha je rozdelená do šiestich kapitol, v ktorých nájdete informácie o výrobe a prenose elektrickej energie, ďalej schémy pre základné zapojenie zásuvkových a svetelných obvodov, zapojenie domácich videotelefónov a zvončekov, rozvádzačov pre daný druh elektrickej siete, a stykačových kombinácií používaný na ovládanie elektromotorov. Posledná kapitola potom obsahuje prehľadný zoznam najpoužívanejších schematických elektrotechnických značiek a farebného značenia vodičov a ističov.

V knihe nájdete napríklad schémy pre zapojenie:

  • dvojpólových vypínačov
  • Striedavých schodiskových vypínačov
  • krížových vypínačov
  • žiarivkových svietidiel
  • zásuvkových obvodov
  • domáceho videosystému
  • elektromerových rozvádzačov
  • Zapínanie, vypínanie a brzdenie elektromotora
  • Reverzácie elektromotora s blokovaním spätného chodu

Skúsený autor Štěpán Berka všetky schémy a zapojenia uvedené v knihe prakticky odskúšal so svojimi žiakmi elektrotechnického odboru na SOŠ a SOU. Obsah knihy je volený tak, aby bol v súlade s osnovami výučby odborného výcviku, predovšetkým odboru Elektrikár pre silnoprúd a Mechanik silnoprúdových zariadení.

Parametre a špecifikácia

Formát a typ ochrany

Dostupný formát PDF pre čítačky
Druh ochrany Social DRM

Základný

Autor Štěpán Berka
Počet strán 232 strán
Rok vydania 2016
Nakladateľ Computer Press
Jazyk Česky
Kód:  EK19221
Produktové číslo:  978-80-251-4598-2

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB14