Obnoviť stránku

Dítě na vlastní pohon

E-kniha, Česky
4,0 3 hodnotení
12,90 €

Dítě na vlastní pohon

Dítě na vlastní pohon aneb Proč svěřit svým potomkům více kontroly nad životem

Rodičovstvo nie je ľahké - milujeme svoje deti a robíme pre nich, čo môžeme. Ale naozaj závisí úspech potomkov na tom, koľko úsilia venujeme ich školským výsledkom a voľnočasovým aktivitám?
Dítě na vlastní pohon vás přesvědčí, že trend přehnané péče, tzv. helicopter parenting, je preukázateľne škodlivý. A že to najlepšie, čo môžete deťom poskytnúť, je pocit kontroly nad svojím životom. Vyskúšajte, je to jednoduchšie, než si myslíte.
William Stixrud a Ned Johnson majú za sebou v súčte 60 rokov praxe s demotivovanými, úzkostnými a depresívnymi deťmi. Poznajú všetky vaše rodičovská trápenia a majú na ne riešenia. Dokazujú to nielen výskumy o funkciu mozgu a objavy z oblasti behaviorálnej terapie, ale najmä úspechy, ktoré dosiahli u svojich klientov po zmene prístupu rodičov. S empatiou, vľúdnosťou a hlbokým pochopením pre vaše obavy vám vysvetlí, že rovnako ako u dospelých je totiž najdôležitejšia podmienkou správneho nastavenia emočných a psychických procesov pocit kontroly: dieťa musí cítiť, že svoj život môže ovplyvňovať.
Neznamená to však, že sa máte vzdať všetky svoje autority. V tejto rodičovskú úľavný knihe sa dozviete, ako prestať byť šéfom a stať sa svojmu dieťaťu dôveryhodným konzultantom aj milujúci oporou a ako u svojich detí vybudovať silnú vnútornú motiváciu a psychiku odolnú voči stresu. Je to dlhá cesta, ale stojí za to sa na ňu vydať: na jej konci čaká rodinná pohoda a šťastie.

Napsali o knize Dítě na vlastní pohon

"Namiesto dôvery vkladané do rozhodnutia svojich detí trvá väčšina rodičov na mikromanagementu úplne všetkého, od domácich úloh až po voľbu kamarátov. Stixrud a Johnson majú pre tieto rodičov odkaz:, Prestaňte! ' "

NATIONAL PUBLIC RADIO

"Dieťa na vlastný pohon je presvedčivá, revolučný a múdra kniha. Dodá rodičom odvahu pristúpiť k výchove inak a zároveň im poskytne potrebné nástroje a metódy. Ukazuje, ako znížiť stres pri sebe aj svojich detí, ako v deťoch podporiť vnútornú motiváciu, psychickú odolnosť a zdravý rozvoj a ako ich doviesť v živote k úspechu. Hlavné oznámenie - že by sme svojim deťom mali dôverovať a poskytnú im nad životom viac kontroly - by si mali vziať k srdcu všetci rodičia. "

Tina Payne Brysonová, Ph.D., spoluautorka knihy Rozvíjajte naplno mozog svojho dieťaťa

V tejto prelomové a pre rodičov úľavný knihe sa dozviete:

- ako prestať byť svojmu dieťaťu šéfom a stať sa mu dôveryhodným konzultantom
– čo deťom spôsobuje toxický stres a prečo sa medzi nimi šíri epidémia úzkosti a depresie
– ako si naopak môžu vybudovať odolnosť voči stresu, z ktorej budú čerpať celý život
– prečo sa mnohé deti nechcú učiť a ako môžete ich školskej motiváciu zvýšiť
– ako pomáhať deťom s poruchou učenia, ADHD alebo poruchou autistického spektra
– čo vie veda o vplyve sociálnych sietí a počítačových hier na mladý mozog
– ako sa efektívne pripraviť na náročné skúšky a testy
– ako účinne vyjednávať s potomkami aj ich učiteľmi
– že ak povediete deti k samostatnosti, získate tiež lepšiu rodinné vzťahy

O autoroch

WILLIAM STIXRUD je klinický neuropsychológ, ktorý už vyše tridsať rokov pomáha deťom bojovať s úzkosťou, poruchami učenia a problémovým správaním. Pôsobí va washingtonskej nemocnici Children 'National a na Univerzite Georgea Washingtona, kde prednáša na tému mozgu mladistvých, motivácia, účinkov stresu a vplyvu informačných technológií.
NED JOHNSON je zakladateľom doučovacího centra PrepMatters vo Washingtone a spoluautorom knihy Conquering the SAT (Ako zdolať testy SAT). Je vyhľadávaným prednášajúcim a koučom v oblasti študijných zručností, zvládanie úzkosti alebo vzťahov medzi rodičmi a dospievajúcimi.

Parametre a špecifikácia

Formát a typ ochrany

Dostupný formát ePUB, Kindle (Mobi)
Druh ochrany Social DRM

Základný

Autor Ned Johnson
Počet strán 376 strán
Rok vydania 2019
Nakladateľ Jan Melvil publishing
Jazyk Česky
Kód:  EK29431
Produktové číslo:  978-80-755-5065-1

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB16