Obnoviť stránku
Dňa 11.5.2024 (sobota) nebude možné na pobočke Alza Nitra vyzvihovať objemný tovar z dôvodu konajúcej sa akcie s hasičmi na parkovisku.

Dámské příběhy českého středověku

E-kniha, Česky
6,19 €

Dámské příběhy českého středověku

Česká minulost v sobě skrývá bezpočet pozoruhodných osobností, jejichž životní příběhy vzrušují naši představivost. Je přitom škoda, že historikové a spisovatelé dávají nezaslouženě přednost mužům jako tvůrcům dějin. Tato kniha chce upozornit na výjimečné ženy a jejich osudy, jimiž se zapsaly do historie. Je to dlouhá a zajímavá řada od kněžny Boženy, původně snad venkovské pradlenky, přes Juditu Durinksou, stavitelku prvního pražského kamenného mostu, až po Alžbětu Stuartovnu, choť "zimního" krále. Autor nezapomíná ani na významné světice jako Anežku Českou či Zdislavu z Lemberka, které v krutém středověku dávaly příklad ryzímu milosrdenství. Ale stejně tak si všímá i žen, jež navzdory světu dokázaly jít za hlasem svého srdce jako královny, vdovy - Kunhuta Haličská a Eliška Rejčka.

Detaily knihy:
Autor: Felix Krumlowský
Rok vydání: 2004
ISBN: 978-80-722-9099-4
Počet stran: 248

Parametre a špecifikácia

Formát a typ ochrany

Dostupný formát ePUB, Kindle (Mobi), PDF pre čítačky
Druh ochrany Social DRM

Základný

Autor Felix Krumlowský
Počet strán 248 strán
Rok vydania 2004
Nakladateľ Petrklíč
Jazyk Česky
Kód:  EK23201
Produktové číslo:  978-80-722-9099-4

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB07