Obnoviť stránku

Čintamani a podvodník

Film

Čintamani a podvodník

Čintamani a vtáky
Vášnivý zberateľ kobercov MUDr. Vitásek objaví v obchode pani Severýnovej unikátny kus – perzský koberec so vzorom vtákov. Ako znalec vie, že tieto koberce existujú iba tri a všetky sú vo vlastníctve rôznych monarchov. Severýnová netuší o akú vzácnosť ide, ale koberec nie je na predaj. Uložila si ho u nej bohatá vdova Zanelliová, ktorá jazdí po celom svete a Prahu navštevuje len zriedka. Vitásek sa zverí svojmu priateľovi právnikovi Bimbalovi a s jeho pomocou sa snaží vzácny kúsok získať. Vdova im odmietne koberec predať, a tak sa zúfalý Vitásek pokúsi o lúpež. Najatý lupič – Bimbalov klient – sa však opije a jeho hlučná akcia skončí neúspechom. Neúnavný Vitásek sa učí sám pílovať mreže.
Príbehy svadbového podvodníka
Policajné riaditeľstvo je v pohotovosti, pretože sa množia sobášne podvody. Poznávacím znamením páchateľa je hra na husle a zlaté zuby. Inšpektor vlakovej služby Holub nakoniec zadrží podvodníka Vincenta Plichta. Seriózny zločinec sa nebráni zatknutiu, iba vyúčtuje náklady a ide si odsedieť trest. Po čase sú opäť hlásené sobášne podvody. Holub už ide naisto, ale pretože ide na víkend ku svojej rodine na letný byt a nemožno to zariadiť inak, vezme zatknutého Plichta so sebou a predstaví ho ako priateľa. Pri návrate do mesta je starý podvodník šokovaný. V staničnej reštaurácii sa skoro sám stane obeťou sobášnej podvodníčky.

Parametre a špecifikácia

Základný

Dĺžka ukážky filmu 0
Kvalita SD (576p)
Rok vydania 1964
Scénar Jiří Krejčík
Žáner Komédie, Kriminálny

Réžia

Réžia Jiří Krejčík

Herci

Hrajú František Filipovský, Jarmila Kronbauerová, Olga Scheinpflugová, Vladimír Šmeral, Zora Polanová

Dĺžka

Dĺžka 110 min

Produkcia

Produkcia ČR
Kód:  AV00029

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB18