Obnoviť stránku

Černá labuť

E-kniha, Česky
4,8 20 hodnotení
9,49 €

Černá labuť

Jedna z najvplyvnejších kníh dnešnej doby

Bestseller amerického akademika a investičného poradcu libanonského pôvodu analyzuje fenomén „čiernych labutí“, tj. nepredvídaných javov a udalostí s významným dopadom na život jedinca alebo celej spoločnosti, akým bol napr. teroristický útok z 11. septembra 2001, globálny nástup Internetu či prepad akciových trhov z roku 1987.


„Kniha, ktorá zmenila moderné myslenie“
The Times


Podľa autora - jedného z hŕstky odborníkov, ktorí predpovedali nástup nedávnej finančnej a ekonomickej krízy - je príčinou našej nepripravenosti na podobné zlomové udalosti predovšetkým zotrvačnosť nášho myslenia v podobe prílišnej dôvery v ekonómov a prognostiky, prehnané kategorizovanie či uchyľovanie sa k doterajším skúsenostiam tam, kde by sme mali premýšľať čo najotvorenejšie a najvšeobecnejšie. Talebova kniha, vyzývajúca k tomu, aby sme prehodnotili náš ustálený pohľad na svet a priznali si, ako málo o ňom vieme, patrí dnes k najdiskutovanejším prácam vo svojej oblasti, denníkom The Times bola označená za jedno z najvplyvnejších diel posledných šesťdesiatich rokov a vďaka autorovu širokému rozhľadu, zmyslu pre humor a zdravej provokatívnosti je aj veľkým čitateľským zážitkom.

Je to kniha jedinej myšlienky: ľudská myseľ má mimoriadne zlú schopnosť odhadovať budúcnosť a navyše si to nepripúšťa. Môže za to naša sčasti vrodená a sčasti získaná slepota voči tzv. čiernym labutiam, teda mimoriadnym udalostiam veľkého vplyvu. Podľa Taleba majú čierne labute v dejinách oveľa väčší význam, než si pripúšťame: kvôli nim sa „dejiny neplazia, ale skáču“. Až na to, že ich v spätnom zrkadle vidíme inak: udalosti dávame do súvislostí a veríme, že sledovali akýsi „plán“.

Parametre a špecifikácia

Formát a typ ochrany

Dostupný formát ePUB, Kindle (Mobi), PDF, PDF pre čítačky
Druh ochrany Social DRM

Základný

Autor Nassim Nicholas Taleb
Počet strán 440 strán
Rok vydania 2011
Nakladateľ Paseka
Jazyk Česky
Kód:  EK0990
Produktové číslo:  978-80-743-2128-3

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB17