Obnoviť stránku

Bratříček Karel

Film
4,0 2 hodnotení

Bratříček Karel

Nový pohled na legendu Karla Kryla

Film Bratříček Karel ukazuje  tragické osudy legendy dvou československých revolucí – 1968 a 1989. Dokument přibližuje spoustu neznámých událostí ze života Karla Kryla a představí zajímavé archivy, které zatím nebyly širší veřejnosti známy. Texty jeho písní jsou dodnes aktuální – byl vizionář, předvídal budoucnost, ale zároveň výborně reflektoval současnost. Věčný rebel…

Co bylo tak přitažlivého na „malém zpěvákovi s velkým hlasem“, že více než dvacet let po jeho smrti lidé stále zpívají jeho písničky a čtou jeho poezii? Jaké je místo umělce v tragických dějinách vlasti? Může jednotlivec ovlivnit chod dějin? Jaký vliv na psychiku tvůrce mají jeho traumatické zážitky z dětství? Byl Kryl obětí dějin svého národa? Milovaly ho davy, ale umíral opuštěný a zatrpklý – protože nikdy nedělal kompromisy. Tyto a další otázky se rozhodla položit autorka filmu Krystyna Krauze.

Parametre a špecifikácia

Základný

Dĺžka ukážky filmu 474
Kvalita Full HD (1080p)
Rok vydania 2016
Scénar Krystyna Krauze
Titulky České
Žáner Dokumentárny

Réžia

Réžia Krystyna Krauze

Herci

Hrajú Agnieszka Holland, Karel Kryl, Jan Kryl, Miroslav Kovařík

Dĺžka

Dĺžka 79 min

Produkcia

Produkcia ČR, Poľsko
Kód:  AVAC0057

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB12