Obnoviť stránku

Blázni a děvčátka

Film

Blázni a děvčátka

Žižkovská balada Karla Kachyňu o ľuďoch malých aj veľkých a láskach stratených i nájdených.
Žižkov, jedno z najstarších pražských predmestí, ktoré si zachovalo svoj svojráz, už niekoľkokrát upútalo pozornosť filmárov. Aj Karel Kachyňa sa po láskach medzi kvapkami dažďa opäť vrátil na Žižkov a nakrútil tu film na motívy novely Vladimíra Kučeru s názvom Blázni a děvčátka. Na scenári s ním spolupracoval Karel Čabrádek.
Príbeh 13-ročného chlapca Jirku je situovaný do päťdesiatych rokov. Pre žižkovských chlapcov a dievčatá malo toto na prvý pohľad nehostinné prostredie svoje romantické čaro. Na Vítkove a okolo trate sa odohrávajú ich hry, bitky, ale aj prvé erotické zážitky. Aj Jirka, ktorý žije sám s otcom, tu prežíva svoje prvé lásky, túžby i bolesti. Nadviaže zvláštne priateľstvo s žižkovským čudákom, bláznom Pepíčkem Várlichem, mohutným mužom s mentalitou dieťaťa.
Žižkovská balada o ľuďoch malých i veľkých, stratených aj nájdených, bola natočená v roku 1989, premiéra sa konala v decembri. Trinásťročného školáka Jirku hral Radim Špaček, ktorý v roku 1995 ako študent FAMU nakrútil svoj prvý film Mladí muži spoznávajú svet. V ďalších úlohách uvidíte Milana Šimáčka, Pavla Nového, Jozefa Somra, Jana Hrabětu a Zdeňka Žiaka.

Parametre a špecifikácia

Základný

Dĺžka ukážky filmu 0
Kvalita SD (576p)
Rok vydania 1989
Scénar Karel Čabrádek, Karel Kachyňa
Žáner Drama, Komédie

Réžia

Réžia Karel Kachyňa

Herci

Hrajú Jan Hraběta, Josef Somr, Milan Šimáček, Pavel Nový, Radim Špaček

Dĺžka

Dĺžka 81 min

Produkcia

Produkcia ČR
Kód:  AV00014

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB16