Obnoviť stránku

Arnošt Goldflam: Tata a jeho syn

Audiokniha
10 €

Arnošt Goldflam: Tata a jeho syn

Arnošt Goldflam načítal v brnenskom rozhlasovom štúdiu v roku 2013 päť kapitol zo svojej rovnomennej knihy.
Dramaturgická a režijná asistencia – Alena Blažejovská.
Protagonistom poviedkového súboru je autorov otec – tata. Sú tu zachytené najmä päťdesiate a šesťdesiate roky minulého storočia, vtedajšie Brno, atmosféra čerstvo inštalovaného komunistického režimu a situácia jednej židovskej rodiny v tom všetkom.Ako podotkol Jakub Grombíř v Kultúrnych novinách: „Malé rodinné dejiny rozprávané na pozadí osudov židovského národa pripomenú poviedky Ota Pavla, ale Goldflam nesúhlasí s jeho sklonom k idealizácii až mytologizácii a popisuje hlavne veci, ktoré si ľudia zvyčajne nechávajú pre seba.”
Arnošt Goldflam (*1946)
V roku 1977 absolvoval štúdium réžie na JAMU v Brne. Počas štúdií režíroval aj hral. V súčasnej dobe pôsobí ako režisér v divadlách v Prahe (Studio Ypsilon, Divadlo v Dlouhé, Dejvické divadlo) a Hradci Králové (Klicperovo divadlo), píše divadelné hry, vyučuje na JAMU a príležitostne hrá vo filme. Goldflam je autorom viac ako päťdesiatich hier a dramatizácií.

Parametre a špecifikácia

Audio

Délka 01:53:16

Autor

Autor Arnošt Goldflam
Interpret Arnošt Goldflam

Podrobnosti

Veľkosť 128 kbps 104 MB
Kategorie Audioknihy, Česká literatura, Divadlo, rozhlas, televízia
Jazyk Česky
Kód:  AK1A844

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB13