Obnoviť stránku

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka

Audiokniha
4,7 48 hodnotení
10,90 €

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka

Čtvrtý díl oblíbené a vtipné české knižní série Aristokratka

Po tragickej smrti princeznej Diany sa ruší repríza rozverné historickej revue s Helenka Vondráčkovou a Heinrichom Himmler a na kocke je vyhlásený smútok. V zámockej kaplnke vzniká pietne miesto s kondolenčnej knihou az okien visia čierne zástavy.
Aristokratka Marie využíva príležitosti a odchádza na hájovňu za Maxom, ktorý ju žiada o ruku. Nie je však jasné, či nekoná v pominutia zmyslov. Nasleduje hororová cesta nočným lesom do nemocnice, kde sa Max ocitne na jednotke intenzívnej starostlivosti a vydesená Marie prespí na internom oddelení. Nepokojnú noc však zažíva aj smútiaci Kostka. Na zámok dorazí niekoľko osôb, ktoré rozpútajú vlnu zločinnosti.
Podarí sa Márii celú tú zašmodrchání situáciu rozpliesť? Napriek názvu sa čitateľ v knihe nedočká násilie ani krvavých scén, nieto vraždy. Jediným utrpením sú priškripnuté platničky a ulomené umelé nechty.

Evžen Boček

Narodil sa v Kyjove, kde navštevoval základnú školu i gymnázium, študoval na Univerzite Jána Evanjelistu Purkyně v Ústí nad Labem a neskôr Masarykovu univerzitu v Brne. Po ukončení štúdia učil na ZŠ Červené Domčeky v Hodoníne a potom bol zamestnaný v Národnom pamiatkovom ústave ako kastelán na Štátnom zámku Milotice, čomu sa venuje dodnes. Pod pseudonymom Ján Bittner vydal knihu Deník kastelána (1999, 2008, 2014), pod svojím menom romány Posledný aristokratka (2012, Cena Miloslava Švandrlíka 2012: Najlepšia humoristická kniha), aristokratky vo varu (2013) a aristokratky na koni (2016).

Veronika Khek Kubařová

Vyštudovala herectvo na Pražskom konzervatóriu. Vďaka absolventskému predstavenie Kytica Jiřího Suchého v Divadle Konzervatória získala možnosť hrať v divadle Semafor. Po absolutóriu sa presunula do Mestského divadla v Mladej Boleslavi, v rokoch 2011 - 2014 bola členkou súboru mestských divadiel pražských Rokoko a ABC, od januára 2015 pôsobí v Dejvickom divadle, ale hosťuje aj na ďalších scénach. Na striebornom plátne debutovala vo filme Rafťáci (2006), nasledovali role v snímkach Najkrajšie hádanka (2008), Ženy v pokušení (2010), Lidice (2011), Môj vysvlečenej denník (2012) alebo Traja bratia (2014).

Parametre a špecifikácia

Audio

Délka 04:04:09

Autor

Autor Evžen Boček
Interpret Veronika Khek Kubařová

Podrobnosti

Rok vydání 2019
Veľkosť 128 kbps 564 MB
Kategorie Audioknihy, Česká literatura, Humor, satira a komédia
Série Aristokratka (audio)
Diel série 4
Jazyk Česky
Kód:  AK1B234

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB07