Obnoviť stránku

Architekt odpadu

Film
3,2 4 hodnotení

Architekt odpadu

Portrét amerického architekta Michaela Reynoldsa, ktorý sa preslávil stavbami z odpadov, zaznamenával popredný britský dokumentarista Oliver Hodge po tri roky. Víťazný snímok Ekofilmu 2009.
Američan Michael Reynolds stavia cez tri desiatky rokov s úspechom veľmi lacné domy, ktoré disponujú vlastným zdrojom energie, vody i tepla. Využíva staré pneumatiky, plechovky od piva a sklenené fľaše. Táto prekvapivo skvele fungujúca alternatíva bývania z dielne vyštudovaného architekta a zástancu trvalo udržateľného rozvoja z Nového Mexika napriek tomu, alebo skôr práve preto, v USA neustále naráža na najrôznejšie byrokratické prekážky. Celé tri roky zaznamenával režisér Oliver Hodge prácu Michaela Reynoldsa a jeho boj s americkými úradníkmi. Vypravil sa s ním a s jeho partiou podobne nadšených spolupracovníkov aj na tsunami úplne zničené Andamanské ostrovy, kde sa ich lacné a účelné domčeky stretli s veľkým nadšením. Z celkových 350 hodín nakrúteného materiálu sa tvorcom nakoniec podarilo zostrihať nesmierne živý a zaujímavý portrét výnimočného muža a jeho splneného životného sna.

Parametre a špecifikácia

Základný

Dĺžka ukážky filmu 521
Kvalita SD (576p)
Rok vydania 2007
Titulky České
Žáner Dokumentárny

Réžia

Réžia Oliver Hodge

Herci

Hrajú Michael Reynolds

Dĺžka

Dĺžka 84 min

Produkcia

Produkcia Anglicko
Kód:  AVAE0004
Produktové číslo:  Architekt odpadu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB11