Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

40 dní pešo do Jeruzalema

E-kniha, Slovensky
11,82 €

40 dní pešo do Jeruzalema

Dvadsaťdvaročný Ladislav Zibura v lete zbalil svoj život do 12 kilogramov, hodil si batoh na chrbát a vydal sa na púť do Jeruzalema

Bez mapy a orientačného zmyslu prešiel pešo 1 400 kilometrov naprieč rozpálenou krajinou Turecka a Izraela, stál pod Múrom nárekov a prežil najväčšie dobrodružstvo svojho života.
Jeho cesta je príbehom plným omylov, pozoruhodných stretnutí, pľuzgierov a sparenín. Princ Ládik vám svojím nekorektným láskavým humorom dokáže, že pútnik rozhodne nemusí byť katolík, asketik ani nudný človek.
O čom to je: Dvadsaťdvaročný muž putuje pešo naprieč Tureckom a Izraelom. Je trochu nešikovný a na 1 400 kilometrov dlhej ceste sa stále stráca, ale stretne dobrých ľudí.
Komu to môžem kúpiť: Komukoľvek vo veku 14 – 99 rokov so zmyslom pre humor.
Ako sa to skončí: Do Jeruzalema príde, ale potom ho na letisku takmer zabije raketa.
Zoznam alergénov: Obsahuje vtipy o náboženstve a tučných ľuďoch.

Ladislav Zibura

Mladý český spisovateľ a cestovateľ Ladislav Zibura (*1992 v Českých Budějovicích) sa za dobrodružstvom po prvýkrát vydal po maturite, kedy prešiel slávnu pešiu púť do španielského Santiaga de Compostela. Behom štúdií žurnalistiky a ekonómie na Masarykovej univerzite potom podnikol pešiu výpravu z Českých Budějovic do Ríma a taktiež sa vydal naprieč Tureckom a Izraelom do Jeruzalema. Práve o tomto putovaní napísal svoju prvú knihu – 40 dní pešo do Jeruzalema. Kniha mala u čitateľov veľký úspech, a tak sa Zibura rozhodol spolu s pútnictvom venovať taktiež písaniu. 
V roku 2015 previedol šitateľov trojmesačným putovaním po Nepále a Číne (Pěšky mezi buddhisty a komunisty), o rok neskôr ich zase vzal na Kaukaz (Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii). V roku 2019 Ziburovi vyšla kniha o stopovaní z Athén za polárny kruh (Prázdniny v Evropě), za ktorú dostal Cenu Hanzelky a Zikmunda pre cestopis roku. 
Vo svojich 27 rokoch si urobil vodičák, aby mohol podniknúť vysnívanú prázdninovú cestu po rodnej krajine. Za volantom srandovného japonského auta začal zbierať námety na svoju dosiaľ najdlhšiu knihu – Prázdniny v Česku. 
Ako obyčajne sa vydal za lokálnymi kuriozitami, príbehmi zaujímavých ľudí a pozoruhodnými udalosťami českej histórie. Zibura svojou tvorbou oslovuje nielen priaznivcou cestopisov, ale taktiež ľahkej literatúry. Viac ako o pamiatky sa na cestách zaujímá o miestnych ľudí, vďaka čomu sú jeho knihy zaujímavou sondou do života v rôznych kútoch sveta. Čitatelia si Ziburu obľúbili vďaka humoru a ľudskosti, s ktorými svoje zážitky popisuje.

Predhovor k slovenskému prekladu

V roce 1952 mého východoslovenského dědečka povolali na vojnu do Českých Budějovic. Zamiloval se tam do ženy, která mu porodila dva syny – a jeden z nich se stal mým otcem. Z chodu dějin je tedy docela zřejmé, že nebýt mého východoslovenského dědečka, tahle kniha by nikdy nevznikla.
Nepomohlo by ani to, kdyby mě snad řízením osudu počali v jiné rodině. Narodit se nějakým jihočeským sedlákům, v životě bych se takhle daleko pěšky nevydal. Pro podobné počiny totiž jeden potřebuje tvrdohlavost a neústupnost, která se u nás dědí po mužské linii.
Kromě dědečka bych rád vzpomenul taky svého slovenského kamaráda Matúše Jankoviče. Oba na knize mají svůj podíl, bohužel si ji už nikdy nepřečtou.
Mám velkou radost, že má kniha poprvé vychází v překladu. A jsem hrdý na to, že to není překlad do cizího jazyka, nýbrž do slovenštiny.
Přeji vám příjemnou zábavu
Ladislav Zibura

Parametre a špecifikácia

Formát a typ ochrany

Dostupný formát ePUB, Kindle (Mobi), PDF pre čítačky
Druh ochrany Social DRM

Základný

Autor Ladislav Zibura
Počet strán 288 strán
Rok vydania 2019
Nakladateľ BizBooks
Jazyk Slovensky
Kód:  EK30065
Produktové číslo:  978-80-265-0862-5

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB07