Obnoviť stránku

DVD média

DVD média vieme doručiť už v deň objednávky! Stačí, aby bol vybraný tovar na sklade. Vytvorte si objednávku z pohodlia domova a nechajte si ju doručiť na vašu adresu, do AlzaBoxu alebo na jednu z našich pobočiek. Prečo ešte nakupovať na Alza.sk?

Pokračovať
Spresniť parametre
36 položiek

DVD média

DVD je druhou generáciou optických dátových médií a priamym nástupcom formátu CD. Rovnako ako na CD sú aj na tieto disky dáta zapisované v špirále a to v jednej alebo dvoch vrstvách, avšak s odstupom stop 0,74µm (na rozdiel od CD, kde je odstup 1,6µm). Na čítanie dát sa používa laser s vlnovou dĺžkou 660N. Celková kapacita jednovrstvového média, ktoré má štandardne 12cm priemer a 1,2 mm hrúbku, je 4,7 GB. Dvojvrstvové DVD unesú až 8,5 GB dát.

DVD sa vyrábajú v typoch DVD-R(W) a DVD+R(W). K pôvodnému DVD-R sa druhý formát pridal potom, čo na začiatku predaja týchto nových médií v roku 1996 boli “mínusové“ modely drahé. Preto vznikol konkurenčný, napriek tomu technicky veľmi podobný formát DVD+R. Dnes sa ceny obidvoch formátov prakticky rovnajú a všetky moderné prehrávače a DVD mechaniky zvládnu čítanie i zápis na oba typy.

Pre prepisovanie dát sú určené médiá DVD±RW a DVD-RAM. Dáta je na nich možné prepísať až 1000x, a preto sú tieto disky vhodné na prenášanie väčšieho množstva dát. Profesionálne obojstranné médiá DVD-RAM pojmú dokonca až 9,4 GB prepisovateľných dát.

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB06