Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

mBot - Robot Explorer kit

5 2 hodnotení
Príslušenstvo k tovaru

mBot - Robot Explorer kit

Robot mBot nie je len múdra hračka, ale predstavuje aj spôsob, ako sa naučiť základy programovania a elektroniky efektívne a zábavnou formou. Ani si nevšimnete, kedy ste s mBotem prešli od zábavy k vytváraniu niečoho užitočného. MBot je STEM výučbový robot pre deti, začínajúcich bastlíře a tvorca. MBot dokáže výučbu a učenie programovanie premeniť na zábavu, ktorá vás len tak neomrzí. Dieťa si robota samo zostaví a zažije, aké to je vytvoriť niečo vlastnými rukami. Na zostavenie robota je potrebné len skrutkovač (súčasťou balenia). Spájanie dielov je pomocou skrutiek podobné, ako poznáme zo stavebnice Merkur. Podľa obrázkového návodu zostaví robota úplne každý a za chvíľu bude okolo vás jazdiť, blikať a trúbiť váš nový robotický priateľ.

Kľúčové vlastnosti p rogramovatelné stavebnice mBot - Robot Explorer kit

  • Skvelý programovateľný robot pre zábavu i učenie
  • Modulárny systém umožňuje rýchle zostavenie mBota
  • Mobilné aplikácie i PC softvér pre programovanie robota
  • 60 lekcií výuky grafického programovania
  • Skvelá hračka pre malých aj veľkých
  • mBot rozvíja logické myslenie, kreativitu a učia užitočným schopnostiam

Nekonečné možnosti rozšírenia z dielne Makeblock

Pre hranie a výučbu s robotom mBot sú pripravené rozširujúce Add-on packy, ktoré obsahujú prídavné elektronické moduly a mechanické časti. Podľa návodu s nimi vytvoríte ďalšie zábavné a náučné projekty. Potom už vám nič nebráni realizovať s týmto robotom vlastné nápady. MBot má 4 rozširujúce porty, ku ktorým pripojíte viac ako 100 rôznych elektronických modulov Me. K dispozícii je tiež viac ako 300 ďalších mechanických súčastí platformy Makeblock. To už je slušný základ na poriadny projekt.

Jednoduché zostavenie robota mBot

MBot používa modulárny dizajn a zostavíte ho počas pätnástich minút. Farebne označené konektory zaručujú, že aj prepájanie elektronických modulov so základnou doskou je veľmi jednoduché. Všetko, čo potrebujete, na zostavenie je skrutkovač. V mobilnej aplikácii je k dispozícii aj obrázkový návod na zostavenie v 3D. To pomáha tvoriť priestorovú inteligenciu detí.

S aplikáciou Makeblock dokážete oveľa viac

S robotom môžete začať pracovať a hrať sa hneď po zostavení. V základnej doske je Arduino program, s ktorým robot dokáže jazdiť po čiare, vyhýbať sa prekážkam a treba hrať robotov futbal. Pre základné ovládanie slúži IR diaľkový ovládač (súčasťou balenia). Pre pokročilejšie ovládanie a ďalšie tvorenie projektov s robotom si nainštalujte do chytrého telefónu aplikáciu Makeblock. Budete prekvapení, čo všetko potom robot ešte len dokáže! Robot dokáže bezdrôtovo komunikovať cez Bluetooth. Telefón spárujete jednoduchým priblížením k robotu mBot. Robota mBot môžete pripojiť napríklad k gamepad ovládaču a zahrať si robotia futbal!

Programujte robota s mBlock

Aplikácia Makeblock je kúsok podareného softvér. Deti s ňou môžu jednoducho ovládať mBota jednoduchým stlačením ikony na displeji alebo využiť niektorý z prednastavených režimov robota. MBot sa tak hodí aj pre deti, ktoré nevedia ešte ani čítať. V aplikácii sú aj 3D návody pre rozšírenie mBota (Add-On Pack) alebo používateľské rozhrania pre ovládanie týchto nových projektov s mBot. Z mobilu alebo tabletu môžete mBota tiež plnohodnotne programovať a ovládať každý jeho pohyb alebo funkciu. Programovanie robota v grafickom prostredí mBlock je možné ako z chytrého mobilu alebo tabletu, tak z počítača. Na mobilných zariadeniach na to slúži aplikácia mBlock Blockly a pre počítače je k dispozícii softvér mBlock. Tvorba programu prebieha presúvaním funkčných blokov. Softvér mBlock 3.0 je v češtine. Ak váš počítač nepodporuje Bluetooth, potom môžete robota ľahko pripojiť pomocou Bluetooth USB adaptéra (nutné dokúpiť zvlášť).

Rozšírte svoje programátorské zručnosti s Makeblock

V aplikácii mBlock Blockly nespoznáte, kedy si hráte a kedy sa učíte nové veci. K dispozícii je viac ako 60 zábavných lekcií, ktoré vás prevedú základmi grafického programovania. S každou lekciou sa budú vaše programátorské zručnosti zvyšovať a nebudete sa môcť dočkať, až odomknete ďalší level! Mr. Panda vás všetkými lekciami prevedie a vysvetlí potrebné veci tak, aby ste za chvíľu dokázali tvoriť vlastné programy. Po absolvovaní kurzu grafického programovania si aj úplný začiatočník poradia s vlastným programom. Všetky softvérové nástroje a aplikácie Makeblock sú zadarmo. Pre robota mBot a ďalšie produkty platformy Makeblock je k dispozícii databáza výučbových materiálov. Na výukových materiáloch pre mBot spolupracujú tiež učitelia po celom svete a sú k dispozícii vo viac ako 10 jazykoch. Či ste študent, rodič alebo učiteľ, nájdete v databáze Makeblock tie najvhodnejšie materiály práve pre vás, tak aby učenie alebo výučba programovania mohla byť jednoduchšie a efektívnejšie.

Parametre a špecifikácia

Batéria

Potrebné dokúpiť tužkové batérie Áno
Typ batérií AA
Počet batérií 4 ks

Čo musíte vedieť

Vhodné od 14 rokov

Vlastnosti

Platforma mBot
Počet komponentov v balení 11
Funkcie Svetelný senzor, Infračervený prijímač, Ultrazvukový snímač vzdialenosti, Sledovač línií, Displej
Konektivita USB, Bluetooth

Rozmery

Šírka 130 mm
Výška 90 mm
Hĺbka 170 mm

Batéria

Potrebné dokúpiť tužkové batérie Áno
Typ batérií AA

Programovanie pre deti

Ovládanie Mobilom, Tabletom, Gestami
Podporované OS Android, Windows, iOS
Výška hračky 10 cm
Typ programovania Blokové, Pre najmenších
Špeciálne funkcie Mobilná aplikácia, Svetelné efekty, Zvukové efekty, Optický senzor, Reakcia na zvuk, Detekcia prekážok
Kód:  MKB101e1
Produktové číslo:  P1050015

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB04