Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

SONETT Universal 10 kg

5 3 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

SONETT Universal 10 kg

Nie ste ľahostajní k prírode a zaujímate sa o čo najekologickejšie pranie? Potom vyskúšajte produkty od nemeckej firmy Sonett, ktorej ekologická drogéria patrí k tej najkvalitnejšej, ktorú možno v Slovenskej republike zohnať. Prací prášok Sonett Universal nie je výnimkou. Vďaka svojmu šetrnému100 % prírodnému zloženiu je vhodný aj pre ľudí s citlivou alebo alergickou pokožkou. Prášok je univerzálny a môžete ho použiť na pranie bielych aj farebných textílií z bavlny, ľanu, konope a textilných zmesí. Hlavnou zložkou pracieho prášku je čisté rastlinné mydlo z rastlinných olejov, ktorého umývacie účinky sú posilňovanéderivátmi kokosového oleja, sódou a ortokremičitanom. Prací prášok je účinný pri teplotách medzi 40 a 95 °C. Mydlo a deriváty kokosového oleja obsiahnuté v géli od Sonett sú OECD považované za biologicky ľahko odbúrateľné – ostatné súčasti pracieho prostriedku, sóda, hlinité minerály a silikáty sú nerastné látky, ktoré nemusia byť v prírode ďalej odbúravané.

Kľúčové vlastnosti pracieho prášku SONETT Universal

  • Ekologický prací prášok na báze čistého rastlinného mydla
  • Vhodný na pranie bielych aj farebných textílií z bavlny, ľanu, konope a textilných zmesí
  • Účinný pri teplotách od 40 do 95 °C
  • 100 % prírodné zloženie Sonett bez protispekavých prostriedkov, plnidiel, optických zjasňovačov, fosfátov a enzýmov
  • Hlavnou zložkou pracieho prášku je čisté rastlinné mydlo v BIO kvalite
  • Bez vône
  • Všetky látky obsiahnuté v pracom prášku od Sonett sú v prírode ľahko a okamžite odbúrateľné
  • Nie je vhodný na pranie vlny, hodvábu a mikrovlákien
  • Balenie obsahuje dávkovaciu odmerku

Zložky pracieho prášku

Hlavnou účinnou zložkou pracieho prášku Universal od Sonett je mydlo, ktoré je vyrábané z rôznych rastlinných olejov (palmového, repkového, kokosového a olivového) pochádzajúcich sčasti z ekologickej resp. bio-dynamickej produkcie. Mydlo sa z olejov vyrába varením s lúhom. Mydlo ako aktívna mycia látka zmáča a rozpúšťanečistoty. Sóda sa získava premenou vápna pomocou kuchynskej soli. Roztavením kremičitého piesku a sódy vzniká ortokremičitan, ktorý spolu so sódou svojou zásaditosťou posilňuje umývací lúh a podporuje uvoľňovanie najmä mastných látok. Zeolit a vrstevnatý kremičitan majú ako východiskovú surovinu kremičité horniny. Vedľa svojich vlastnostipútať vápnik vo vode pútajú tieto zložky zároveň aj organické látky rozpustené v pracej vode a farebné pigmenty a zabraňujú ich usadzovaniu na bielizni. Derivát kokosového oleja podporuje mydlo v jeho funkcii rozpúšťania tukov.

Ekologické pranie so SONETT

Nemecká firma Sonett vyrába vysoko kvalitnú ekologickú drogériu a dbá nielen na kvalitu použitých surovín a ich vplyv na naše zdravie a životné prostredie, ale aj na samotnú výrobu svojich prostriedkov. Ako jediný výrobca ekodrogérie je firma držiteľom dvoch ekocertifikátov (CSE a EcoGarantie). Produkty sú 100 % odbúrateľné abehom pár hodín až dní sa vo vode úplne rozložia na bežné prírodné zložky. Použité suroviny sú v BIO kvalite. Voda použitá pri výrobe je bio-dynamicky rytmizovaná a do produktov Sonett sú pridávané zmesi energeticky silných bylín a esencie drahých kameňov a kovov. Výrobky firmy Sonett sú hypoalergénne a vhodné pre osoby s citlivou čialergickou pokožkou. Firma netestuje na zvieratách a nepoužíva žiadne suroviny živočíšneho pôvodu.

Dávkovanie:
Na 4,5 kg bielizne: mäkká voda: 50 – 90 ml; stredne tvrdá voda: 50 – 90 ml + 30 ml zmäkčovadla; tvrdá voda: 50 – 90 ml + 60 ml zmäkčovadla
Upozornenie:
Účinky mydlových pracích prostriedkov sa môžu plne rozvinúť iba v mäkkej vode, z toho dôvodu je nutné pridať zmäkčovadlo ku každémupraniu.

Zloženie:
Mydlo z BIO rastlinných olejov (repkový, kokosový a palmový) (> 30 %), hlinitany a kremičitany (15 – 30 %), sóda (5 – 15 %), deriváty kokosového oleja (15 %), rastlinný alkohol - etanol (1 – 5 %), balzamické prísady BIO/voľný zber (<1 %)


Parametre a špecifikácia

Hmotnosť

Hmotnosť 10 000 g (10 kg)

XXL balenie

XXL balení Áno

Použitie

Typ bielizne Univerzálna
Vlastnosti Na bežné pranie

Počet praní

Počet praní 222

Typ pracieho prostriedku

Typ pracieho prostriedku Prací prášok
Kód:  PPR693
Produktové číslo:  4007547101104

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB02