Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

SONETT Sensitive 2 l

4,8 4 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Pri kúpe 1 balenie 12,91 €/balenie
Pri kúpe 2 a viac balenie 11,74 €/balenie

SONETT Sensitive 2 l

Nie ste ľahostajní k prírode a zaujímate sa o čo najekologickejšie pranie? Potom vyskúšajte produkty od nemeckej firmy Sonett, ktorej ekologická drogéria patrí k tej najkvalitnejšej, ktorú je možné na Slovensku zohnať. Tekutý prací gél Sonett Sensitive nie je výnimkou. Vďaka svojmu šetrnému 100 % prírodnému zloženiu je vhodný aj pre tú najcitlivejšiu alergickú pokožku. Gél je univerzálny a môžete ho použiť na pranie bielych aj farebných textílií z bavlny, ľanu, konope a textilných zmesí. Hlavnou zložkou gélu je čisté rastlinné mydlo zo slnečnicového či repkového oleja v BIO kvalite. Mydlo, cukrové tenzidy a deriváty kokosového oleja obsiahnuté v géle od Sonett sú OECD považované za biologicky ľahko odbúrateľné. Prací gél využijete ako pri praní v práčke, tak aj pri ručnom praní.

Kľúčové vlastnosti pracieho gélu SONETT Sensitive

  • Ekologický tekutý prací gél na bielu aj farebnú bielizeň
  • 100 % prírodné zloženie Sonett Sensitive bez éterických olejov, konzervantov a farbív nedráždi pokožku
  • Sonett Sensitive je vhodný aj pre veľmi citlivú a alergickú pokožku
  • Hlavnou zložkou gélu je čisté rastlinné mydlo zo slnečnicového či repkového oleja v BIO kvalite
  • Všetky látky obsiahnuté v pracom géli od Sonett sú v prírode ľahko a okamžite odbúrateľné
  • Nie je vhodný na pranie vlny, hodvábu a mikrovlákna
  • Vďaka kombinácii citrátu a mydla nie je potrebné používať aviváž
  • Na ručné pranie aj pranie v práčke (pri teplotách od 30 °C do 95 °C)
  • Celý obal je recyklovateľný

Zložky pracieho gélu

Mydlo, cukrový tenzid a deriváty kokosového oleja sa v pracom géli od Sonett vzájomne dopĺňajú a posilňujú. Pri výrobe mydla sa repkový olej z ekologického poľnohospodárstva zmydelňuje za pomoci lúhu draselného zvláštnym postupom bez privádzania tepla zvonku. Vďaka tomuto postupu je metóda zmydelňovania energicky úsporná. Mydlo ako aktívna mycia látka zmáča a rozpúšťa nečistoty. Účinky mydla sú v pracom prostriedku zosilňované cukrovým tenzidom a derivátmi kokosového oleja. Práve tieto dve zložky zároveň odstraňujú nevýhodu mydla, ktorou je tvorba vápenatého mydla, ktoré sa pri nepresnom dávkovaní aviváže môže usadzovať na bielizni. Cukrový tenzid a deriváty kokosového oleja sa získavajú z čisto rastlinných surovín cukru, škrobu a kokosového tuku chemickými premenami za pomoci kyselín. Tekutý stav gélu je zabezpečovaný alkoholom, ktorý sa získava skvasením rastlinných škrobov. Sírený ricínový olej je získavaný chemickou reakciou ricínového oleja s kyselinou sírovou a zintenzívňuje schopnosť prostriedku rozpúšťať tuky.

Ekologické pranie so SONETT

Nemecká firma Sonett vyrába vysoko kvalitnú ekologickú drogériu a dbá nielen na kvalitu použitých surovín a ich vplyv na naše zdravie a životné prostredie, ale aj na samotnú výrobu svojich prostriedkov. Ako jediný výrobca ekodrogérie je firma držiteľom dvoch ekocertifikátov (CSE a EcoGarantie). Produkty sú 100 % odbúrateľné a behom pár hodín až dní sa vo vode úplne rozložia na bežné prírodné zložky. Použité suroviny sú v BIO kvalite. Voda použitá pri výrobe je bio-dynamicky rytmizovaná a do produktov Sonett sú pridávané zmesi energeticky silných bylín a esencie drahých kameňov a kovov. Výrobky firmy Sonett sú hypoalergénne a vhodné pre osoby s citlivou či alergickou pokožkou. Firma netestuje na zvieratách a nepoužíva žiadne suroviny živočíšneho pôvodu.

Dávkovanie:
1 uzáver = 40 ml

Na 4,5 kg bielizne: mäkká voda: 50 – 75 ml; stredne tvrdá voda: 60 – 100 ml; tvrdá voda: 60 – 100 ml + 50 ml zmäkčovadla
Pri teplotách od 50 °C pridajte 60 ml Sonett Bieliaci prostriedok
Ručné pranie: 40 ml na 5 l vody

Zloženie:
Mydlo z repkového* alebo slnečnicového* oleja (5 –15 %), cukrový tenzid (5 –15 %), alkoholový sulfát kokosového oleja (5 –15 %), rastlinný alkohol (etanol) (15 %), sírený ricínový olej (< 1 %), citrát (< 1 %), pravotočivo vírená voda (do 100 %)
*z certifikovaného ekologického poľnohospodárstva alebo voľný zber v prírode

Upozornenie:
Účinky mydlových pracích prostriedkov sa plne rozvíjajú iba v mäkkej vode. Pri tvrdej vode (nad 14° dH) je nutné pridať zmäkčovač ku každému praniu. Pri teplotách od 50 °C je možné na odolné škvrny pridať 60 ml prostriedku na odstránenie škvŕn. Pri teplote pod 10 °C sa produkt mení a trochu hustne a zakaľuje sa, čo za tepla, resp. po miernom pretrepaní, opäť zmizne.


Parametre a špecifikácia

XXL balenie

XXL balení Nie

Použitie

Typ bielizne Univerzálna, Na detskú bielizeň
Farba bielizne Na farebnú bielizeň, Na bielu bielizeň
Vlastnosti Ekologické, Pre alergikov, Pre citlivú pokožku

Počet praní

Počet praní 27

Objem

Objem 2 000 ml

Typ pracieho prostriedku

Typ pracieho prostriedku Prací gél

Počet kusov

Počet kusov 1 ks
Kód:  PPR698
Produktové číslo:  4007547501829

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB01