Obnoviť stránku

Mercedes Concept EQ

Mercedes Concept EQ

Autosalón vo Frankfurte sa stal dejiskom mnohých významných predstavení. Ani domáca automobilka Mercedes rozhodne nechcela zaostať a predviedla svoj Concept EQ. Ide o športové SUV s pokrokovým usporiadaním interiéru a neustálym pohonom všetkých štyroch kolies.

Kľúčové vlastnosti elektromobilu Mercedes Concept EQ

  • Prémiové športové SUV na elektrický pohon
  • Dva elektromotory s výkonom 300 kW
  • Veľkoryso poňatý interiér s celým radom rôznych displejov
  • Efektne poňatý zovňajšok dopĺňa LED osvetlenie napríklad loga na čelnej maske
  • Vynikajúci dojazd až 500 kilometrov a nulové emisie

Športové jazdné vlastnosti

Mercedes sa rozhodol investovať značné finančné prostriedky a vyvinul pre elektromobily úplne novú platformu. Modulárny podvozok sa tak dokáže postarať o celý rad rôzne výkonných elektromotorov a batérií. Ostatne vrcholná verzia elektromobilu Mercedes Concept EQ zrýchli z 0 na 100 km/h za menej ako 5 sekúnd. V otázke nabíjania sa okrem klasického kábla môžete tešiť na indukčné nabíjanie. Stačí si do garáže zaobstarať „podložku", nad ktorou auto zaparkujete a žiadny kábel nemusíte nikam zapájať.

Mercedes Concept EQ s inteligenciou

Interiér neobsahuje prakticky žiadne tlačidlá, pretože všetko je ovládané dotykom alebo pohybovými gestami. Uvidíme, ako sa automobilka pobije práve s gestami, pretože už napríklad tohtoročné sériové modely majú tieto funkcie integrované, ale užívateľský komfort značne zaostáva. Concept EQ ponúkne aj celý rad asistenčných prvkov a napojenie na mapové podklady HERE. Vďaka nim sa bude elektromobil pohybovať po cestách úplne bezpečne a napríklad pomocou adaptívneho tempomatu si sám pribrzdí do ostrejšej zákruty a potom automaticky späť zrýchli na zadanú hodnotu.

Parametre a špecifikácia

Batéria a nabíjanie

Jazdné vlastnosti

Výkon 300 kW
Maximálna rýchlosť 180 km/h
Krútiaci moment 765 Nm
Zrýchlenie 0 - 100 km/h 4,9 s
Pohon 4 x 4 Áno

Rozsah a spotreba

Úžitkové vlastnosti

Karoséria Crossover
Počet miest 5
Objem batožinového priestoru 500 l
Hmotnosť 2 425 kg

Záruka

Záruka na batérie (mesiace) 96 mesiacov (8 rokov)
Záruka na batérie (prejdené km) 160 000 km
Kód:  MERC01eq

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB11