Obnoviť stránku

Čajová záhrada Green Rooibos Matcha Cango 100 g

Novinka
12,85 €

Čajová záhrada Green Rooibos Matcha Cango 100 g

Green Rooibos Matcha Cango je nápoj inšpirovaný japonskou úpravou čaju Matcha, ktorého popularita obzvlášť v posledných rokoch skutočne raketovo rastie. A nie je sa čomu diviť, veď skvele chutí, dá sa piť teplý aj studený, má veľa zdraviu prospešných vitamínov a minerálov a v neposlednom rade je úplne bez kofeínu, takže ho môžu piť aj deti. Napriek tomu, že sa rooibos niekedy označuje ako „červený čaj“ a mnoho ľudí ho za čaj skutočne považuje, v skutočnosti sa v pravom slova zmysle o čaj vôbec nejedná. Rooibos sa totiž pripravuje z lístkov kríka čajovke kapského (lat. Aspalathus linearis), ktoré sa po zbere nadrtia na špeciálne navrhnutých japonských žulových kamenných mlynoch a buď prejdú oxidáciou (potom hovoríme o červenom rooibose), alebo sa ako zelený rooibos predávajú neoxidované. Príprava sypaného čaju rooibos matcha je naozaj jednoduchá a zaberie vám iba pár minút.

Príprava čaju Rooibos

Jednu porciu rooibosu (cca 15 g), ľahko vysypete do uzatvárateľnej fľaše, prilejete 1 l vody a potom stačí len pretrepať. Na zahriatie je najlepšie zaliať rooibos vodou do 70 ° C, naopak studený rooibos osvieži a doplní váš pitný režim. Rooibos má sladkastú chuť pripomínajúcu karamel alebo oriešky. Aj tak si ho ale môžete dochutiť šťavou z ovocia alebo sirupom podľa vašej chuti. Rooibos je to vytrvalá rastlina s jemne ihličkovitými listami, dorastajúca do výšky 1 metra. Pôvodom z cedarbergskej oblasti v západo-kapskej časti Južnej Afriky. Predmetom použitia je vňať, zbieraná odrezávaním asi 35 cm nad zemou (Herba aspalathi – Rooibos). Čaj sa fermentuje, podobne ako čierny čaj (alebo červený). Čaj Rooibos obsahuje kvalitné triesloviny (4,5 až 6% proti 8 až 15% v čiernom čaji) a veľké množstvo stopových prvkov a minerálov - železo, meď, zinok, horčík, mangán, draslík, vápnik, fluór, molybdén a ďalšie. Ďalej nachádzame látku zvláštnej chemickej povahy, zvanú aspalathin, veľké množstvo flavonoidov, organické kyseliny, vitamín C a množstvo iných látok, ktorých výskumy pokračujú. Rooibos je svojou pôsobnosťou na rozmedzí medzi produktmi potravinárskymi a liečivými. Nie sú známe žiadne kontraindikácie ani vážnejšie nežiaduce účinky po jej podaní. Preto je vhodná aj pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Neobsahuje kofeín ani jeho deriváty.

História Rooibosu

História čajovníkovke Rooibos začína rokom 1804, kedy Žid Benjamin Ginsberg presvedčil kapské Búry, aby zbierali vňať divoko rastúcich bylín. Neskôr ich začali pestovať. Pôvodná „technológia“ zberu, sušenia a prípravy čajovníka pochádza od juhoafrických domorodcov, zrejme priamo od Masajov. Prvý zber sa vykonáva druhým rokom. Čajová surovina je po zbere podrobená fermentácii a potom je pasterizovaná. Čaj je obľúbený v USA, Nemecku, Švajčiarsku a v poslednej dobe prenikol dokonca aj do Japonska.

Zloženie

zelený rooibos (veľmi jemne mletý)

Parametre a špecifikácia

Druh a určenie

Typ Jednodruhový
Druh čaju Rooibos
Pôsobí priaznivo na Imunitu, Energiu a pamäť
Forma Sypaný
Krajina pôvodu Juhoafrický

Balenie

Hmotnosť 100 g
zelený rooibos (veľmi jemne mletý) '>
Kód:  FOODaaa0094
Záruka: 24 mesiacov
Produktové číslo:  00131

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB11