Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

Základné dosky

Základná doska (v angličtine hojne označovaná ako motherboard či mainboard) je nepostrádateľným prvkom každého počítača. Matičná doska hrá zásadnú úlohu v prepojení jednotlivých komponentov a má rad parametrov, ktoré sú rozhodujúce pre správny chod celého systému. Aká základná doska je pre vás tá pravá? Poradíme vám.

Pokračovať
Spresniť parametre
415 položiek

Základné dosky

Základna doska (inak tiež mainboard alebo motherboard) je pilierom každého počítača. Práve do nej sa usádza procesor, pamäť, grafická karta a ďalšie prídavné karty a pripájame k nej optickú mechaniku a disky. Základom každej takejto „základovky“ je čipset (anglicky chipset), čo je skupina integrovaných obvodov – čipov, ktoré riadia priechod a tok informácií naprieč jednotlivými časťami počítača.

Pokračovať

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB14