Obnoviť stránku

Küchenmeister Vícezrnný

Küchenmeister Vícezrnný

Polotmavé chlieb z celozrnnej múky s prídavkom ľanových a slnečnicových semien. Chlieb je chuťovo neutrálne, množstvo semienok a celozrnná štruktúra ho robí ideálnym ako hlavnú súčasť pokrmu. Nadýchaný a vlhký, vhodný pre milovníkov zdravého chleba.
Alergia: Ako všetky zmesi, ktoré u nás nájdete, obsahuje aj táto len prírodné a prírodne identické látky. Chlieb nie je bezlepkový. Zmes neobsahuje mliečne výrobky.
Zloženie: Pšeničná celozrnná múka (72%), ľanové semienko, ovsená krupica (5%), ražná múka (5%), slnečnicové semená, sušený ražný kvások, jodidovaná soľ, sušené droždie, hroznový cukor, sladová múka, sladový výťažok, regulátor kyslosti (octan sodný), okyselovací prostriedok (kyselina jablčná), prostriedok na ošetrenie múky (kalcium karbonát a kyselina askorbová - vitamín C), kyselina listová.
Kyselina listová je veľmi dôležitým doplnkom stravy, nevyhnutným pre rast a správny vývoj.Podporuje delenie buniek a zdravú bunkovú stavbu, tiež funkcie krvného obehu a srdca. Dva krajce chleba (100 g), obsahujú približne 50% odporúčanej dennej dávky kyseliny listovej. Mladiství a tehotné ženy majú zvýšenú potrebu tejto kyseliny.
Pečenie v domácej pekárni: 320 ml vody izbovej teploty vlejte do pekárne a pridajte 500 g zmesi. Zvoľte štandardný pečiace program a nechajte pekáreň pracovať.
TIPy:
Nebojte sa chlieb z polovice zmesi piecť programom na veľký chleba a najvyšší stupeň prepečenia. Chlieb bude mať krásne chrumkavú kôrku, pritom zostane vláčny a vlahý vnútri. (Vyskúšané v pekárni ETA Harmony)
Po dokončení kysnutia (v návode k Vašej pekárni nájdete doby trvania jednotlivých častí cyklu) opatrne vytiahnite z cesta hnetacie háky.
Hotový chlieb nechajte cca 20 minút dôjsť v zatvorené pekárni, po miernom vychladnutí vyberte a nechajte úplne vychladnúť.Ak nejaký chleba zostane, najlepšie mu bude v plátenom vrecku alebo bavlnené utierke. Nenakrájený chlieb vydrží výborný aj po štyroch dňoch od upečení.
100g chleba obsahuje:
Energetická hodnota: 1429 kJ/338 kcal
Bielkoviny: 13,8 g
Uhľohydráty: 58,5 g (z toho cukor: 1,0 g)
Tuky: 5,4 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0,7 g)
Vláknina: 8,0 g
Soľ: 0,78 g
Kyselina listová: 125 ug * (* 62% dennej dávky)
Balenie:
2x 750 g
Kód:  EAV6951d
Produktové číslo:  VICE01

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB02