Obnoviť stránku

Kde leží Uppsala?

4,7 3 hodnotení
Príslušenstvo k tovaru
Stránky výrobcu

Kde leží Uppsala?

 

Niekoľkokrát ocenená spoločenská vedomostná stolová hra, ktorá je určená pre 2 – 6 hráčov. Cieľom hry je zoraďovanie kariet miest podľa ich zemepisnej polohy v severojužnom a západovýchodnom smere. Kto umiestňuje karty správne a tiež odhalí chyby protihráčov, môže získať najviac žetónov a má najväčšiu šancu v hre zvíťaziť.
A prečo práve Uppsala? Že sa v európskych mestách skvele vyznáte? Ale kde je práve Uppsala? Zrejme leží na západ od Sankt Petersburgu. Leží ale na východ, alebo na západ od Berlína? A na sever, alebo na juh od Kodane? A kde presne leží napríklad kostol Sagrada familia, galéria Uffizi, hrad Wawel alebo Trója? Ak sa vám tieto otázky zdajú jednoduché a nemáte problém ich správne zodpovedať, budete mať veľkú šancu v tejto hre zvíťaziť. Ak si však nie ste istí, môžete sa z tejto hry dozvedieť veľké množstvo zaujímavých informácií o európskych mestách a významných miestach. To všetko na pozadí veľmi dobre navrhnutého herného mechanizmu, ktorý vám umožňuje hrať na istotu alebo riskovať a tiež zaujímavo blafovať.
Na kartách miest nájdete okrem polohy daného štátu na mape Európy a vlajky aj približný počet obyvateľov daného mesta. Hru môžete hrať podľa rovnakých pravidiel, ale karty namiesto do kríža podľa geografických súradníc radiť do jedného stĺpca podľa počtu obyvateľov jednotlivých miest tak, aby bolo najväčšie mesto hore a najnižšiu dole.
Víťazom sa stáva hráč s najvyšším počtom žetónov. Vydajte sa na cestu po Európe a užijete si veľa zábavy.
Parametre a špecifikácia:
Názov:
Kde leží Uppsala? (Ausgerechnet Uppsala)
Herný systém:
Porovnávacia vedomostná hra, karty
Autori:
Bernhard Lach, Uwe Rapp
Rok vydania:
2006
Vek hráčov:
Od 10 rokov
Počet hráčov:
2 až 6
Doba hrania:
Do 20 minút
Jazyk:
Čeština
Obsah balenia:
200 kariet miest (160 miest a 40 zaujímavých miest Európy)
2 karty intermezzo
1 karta svetových strán
35 drevených žetónov

 

Parametre a špecifikácia

Batéria

Potrebné dokúpiť tužkové batérie Nie

Čo musíte vedieť

Vhodné od 10 rokov

Základné

Hrateľnosť Základná hra
Minimálny počet hráčov 2
Maximálny počet hráčov 6
Dĺžka hry 20 min

Jazyk

Jazyk Čeština

Batéria

Potrebné dokúpiť tužkové batérie Nie
Kód:  ZA036b
Produktové číslo:  8595558300204
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB02