Obnoviť stránku

Intel Xeon E5-2603 v3

Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Intel Xeon E5-2603 v3

Firma Intel je celosvetovo známa spoločnosť, ktorú nie je potrebné nejako zvlášť predstavovať. Už veľa rokov patrí medzi najväčších výrobcov procesorov a čipových sád na svete. Teraz privádza na trh nový, extrémne výkonný procesor, určený hlavne pre servery, ale aj klasické počítačové stanice. Bol skonštruovaný predovšetkým pre maximálnu záťaž a spoľahlivosť v nepretržitej prevádzke. Tento procesor je určený pre základné dosky vybavené novým moderným socketom LGA2011-3.

Kľúčové vlastnosti

  • Extrémny výkon a vysoká spoľahlivosť
  • 6 jadier na frekvencii až 1,6 GHz
  • 22 nm výrobný proces zaručuje vysoký výkon na watt
  • Moderný socket 2011-3

Technológia na vrchole

Procesor ponúka 6 fyzických jadier a je súčasťou modernej série Haswell. Využíva 22 nm výrobný proces s použitím technológie 3D tranzistora tri-gate. Pribudli tu nové inštrukčné sady, ktoré ponúknu vyšší výkon pri rovnakom takte. Rovnako ako pri predchádzajúcej generácii je aj tu integrovaný pamäťový radič priamo do čipu. Jedná sa o štvorkanálový radič pamätí DDR4, ktorý dokáže pracovať na frekvencii až 2 133 MHz. Vyrovnávacia pamäť procesora dosahuje až 15 MB.

Virtualizácia

Vynikajúca technológia, ktorú využíva takmer každý serverový procesor. Zaisťuje možnosť spojiť existujúce prostredie s prostredím virtuálnym. Vďaka nej môžete mať bez problémov spustených niekoľko nezávisle pracujúcich operačných systémov na jednom stroji. Možno tak veľmi efektívne vyriešiť problémy s kompatibilitou programov na novších operačných systémoch. Okrem toho obsahuje aj najnovšiu podporu virtualizácie Intel VT-d, ktorá pridáva podporu pre I/O zariadenia vo virtualizovanom prostredí. Nechýba technológia Enhanced Intel Speedstep, ktorá umožňuje znižovanie spotreby v časových úsekoch, kedy nie je vyžadovaný plný výkon.

Doplňujúce informácie:
TDP (Thermal Design Power):
85 W
Balenie:
Tento model je dodávaný v balení bez chladiča.
Podporované technológie:
vPro Technology
Virtualization Technology (VT-x)
Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d)
VT-x with Extended Page Tables (EPT)
Enhanced Intel SpeedStep Technology  
Demand Based Switching    
Thermal Monitoring Technologies

 

Parametre a špecifikácia

Rad

Rad procesora Intel Xeon
Socket Intel 2011-3
Modelové označenie Intel Xeon E5-2603 v3

Frekvencia

Frekvencia procesora 1,6 GHz (1,6 GHz)

Rozhranie

Funkcie Virtualizácia, Pre servery
TDP 85 W
L3 cache 15 MB
Kód:  BO537f2
Produktové číslo:  BX80644E52603V3

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB03