Obnoviť stránku

Intel Six-Core XEON X5680

Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Intel Six-Core XEON X5680

Výkonný šesťjadrový procesor Intel Xeon X5680 je vďaka podpore technológie Hyper-Threading schopný spracovávať až 12 vlákien súčasne. Vysokú výkonnosť pri zachovaní nízkeho tepelného vyžarovania mu umožňuje moderný 32 nm výrobný proces. Bezproblémovú prácu s modernými aplikáciami potom 64bitová architektúra. Samozrejme mu nerobí problém ani práca s 32-bitovými aplikáciami. Intel Xeon X5680 je vybavený technológiou Enhanced Intel SpeedStep, ktorá mu dovoľuje znižovať spotrebu v časových úsekoch, keď od neho nie je vyžadovaný plný výkon. Samozrejmosťou každého serverového procesora dnes už musí byť podpora virtualizačných technológií. Ani v tomto ohľade nie je Intel Xeon X5680 pozadu. Obsahuje HW podporu virtualizácie Intel VT-x. Vďaka nej môžete mať bez problémov spustených niekoľko nezávisle pracujúcich operačných systémov na jednom stroji.
Šesťjadrový procesor Intel Xeon X5680 je súčasťou série Gulftown, čo ho predurčuje k vybavenosti technológiou Intel Turbo Boost. Táto technológia umožňuje pretaktovanie vyťažených jadier, alebo naopak vypnutie využívaných. Pretaktovanie sa deje zmenou násobiča. Každé jadro má vlastný násobič, môže teda dôjsť k prípadu, kedy budú niektoré jadra vypnutá a zvyšná pobeží každej na inej frekvencii. Procesory radu Gulftown majú aj integrovanú pamäťovú zbernicu, vďaka ktorej znižujú potrebnú dobu prístupu k dátam. Intel Xeon X5680 sa chváli úctyhodnou rýchlosťou QPI 6,4 GT/s Súčasťou procesora je aj mnoho ďalších technológií, ktoré navyšujú spoľahlivosť a zvyšujú výkon. Zasadíte ho do pätice LGA1366.

Parametre a špecifikácia

Rad

Rad procesora Intel Xeon
Socket Intel 1366
Modelové označenie Intel Six-Core XEON X5680

Frekvencia

Frekvencia procesora 3,33 GHz (3,33 GHz)
Maximálna frekvencia (OC) 3,6 GHz (3 600 MHz)

Výkon

Rozhranie

Funkcie Virtualizácia, Pre servery, HyperThreading
TDP 130 W
Kód:  BO854j1
Produktové číslo:  BX80614X5680

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB16