Obnoviť stránku

Intel Quad-Core XEON W3540

Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Intel Quad-Core XEON W3540

Moderný štvorjadrový procesor Intel Xeon W3540 je ideálnym riešením pre servery strednej triedy.64 bitová architektúra mu umožňuje pracovať s aplikáciami vytvorenými pre tento pokročilý systém spracovania.Samozrejme mu nerobí problém ani práca s 32-bitovými aplikáciami.Intel Xeon W3540 je vybavený technológiou Enhanced Intel Speedstep, ktorá mu dovoľuje znižovať spotrebu v časových úsekoch, keď od neho nie je vyžadovaný plný výkon.Samozrejmosťou každého serverového procesora dnes už musí byť podpora virtualizačných technológií.Ani v tomto ohľade nie je Intel Xeon W3540 pozadu.Obsahuje HW podporu virtualizácie Intel VT-x.Vďaka nej môžete mať bez problémov spustených niekoľko nezávisle pracujúcich operačných systémov na jednom stroji.
Štvorjadrový procesor Intel Xeon W3540 je súčasťou série Bloomfield, čo ho predurčuje k vybavenosti technológiou Intel Turbo Boost.Táto technológia umožňuje pretaktovanie vyťažených jadier, alebo naopak vypnutie využívaných.Pretaktovanie sa deje zmenou násobiča.Každé jadro má vlastný násobič, môže teda dôjsť k prípadu, keď dve jadrá budú vypnutá a zvyšná dve pobeží každej na inej frekvencii.Procesory radu Bloomfield majú aj integrovanú pamäťovú zbernicu, vďaka ktorej znižujú potrebnú dobu prístupu k dátam.Súčasťou procesora je aj mnoho ďalších technológií, ktoré navyšujú spoľahlivosť a zvyšujú výkon.Intel Xeon W3540 je určený pre päticu LGA1366 a dodávaný je s certifikovaným aktívnym chladičom.

Parametre a špecifikácia

Rad

Rad procesora Intel Xeon
Socket Intel 1366
Modelové označenie Intel Quad-Core XEON W3540

Frekvencia

Frekvencia procesora 2,93 GHz (2,93 GHz)
Maximálna frekvencia (OC) 3,2 GHz (3 200 MHz)

Výkon

Rozhranie

Funkcie Virtualizácia, Pre servery, HyperThreading
TDP 130 W
Kód:  BO797f
Produktové číslo:  BX80601W3540

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB13