Obnoviť stránku

Intel Pentium G3430

Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Intel Pentium G3430

Intel Haswell je štvrtou generáciou procesorov Core a evolučný krok zvaný Tock. Na rozdiel od Tick (Ivy Bridge) nejde len o vyladenie výrobného procesu a drobné úpravy, ale o veľmi výrazné inovácie v návrhu celého jadra. Procesorová časť dostáva novú inštrukčnú sadu zvanú Haswell New Instruction av rámci grafického jadra prichádza nová éra v podobe čipu Iris.
Haswell je tvorený revolučnými 3D tranzistory, Ktoré vznikli vysoko pokročilým 22nm výrobným procesom. Súčasná technológia totiž narazila na svoj pomyselný strop a pri použití 3D tranzistorov, možno dosiahnuť zvýšeného výkonu minimálne o 10%. Rozšírený úsporný režim zabezpečí výrazne nižšiu spotrebu aj šetrnosť k ekológii.
Samotný Intel Pentium G3430 Dual-Coretiká na frekvencii 3,3 GHz a musí mať sídlo v novej pätici s označením Socket 1150. Procesor skvele dopĺňa Intel HD Graphics, Ktorá navýšila svoj kmitočet na pekných 1100 MHz. Pôvodné čipy necháva ďaleko za sebou a zaistí nárast výkonu až o 100%.
Intel Pentium poskytne svoj bohatý výkon pre všetky kancelárske aplikácie, prehrávanie HD filmov, úpravu hudby, či fotografií. Oproti vyšším modelovým radom neponúka viacvláknové spracovanie (Hyper-Threading) ani dynamické pretaktovanie procesorových jadier (Turbo Boost), ale aj napriek tomu ponúkne dosť výkonu pre občasné hranie hier.

Parametre a špecifikácia

Rad

Rad procesora Intel Pentium
Socket Intel 1150
Modelové označenie Intel Pentium G3430

Frekvencia

Frekvencia procesora 3,3 GHz (3,3 GHz)
Maximálna frekvencia (OC) 3,3 GHz (3 300 MHz)

Integrovaná grafická karta

Frekvencia 1 100 MHz

Rozhranie

Funkcie Virtualizácia, Integrované GPU, Chladič v balení
TDP 54 W
L2 cache 0,5 MB
L3 cache 3 MB
Kód:  BO421o
Produktové číslo:  BX80646G3430

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB16