Obnoviť stránku

Intel Core i9-7980XE DELID

Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Intel Core i9-7980XE DELID

Máme pre vás naozaj exkluzívny kus CPU. Konkrétne sa jedná o starostlivo vybraný Intel Core i9-7980XE DELID, ktorý pre vás špeciálne vyladil náš spolupracovník Michal Mikle.
Intel je celosvetovo známa spoločnosť, ktorú nie je potrebné nejako zvlášť predstavovať. Už mnoho rokov patrí medzi najväčších výrobcov procesorov a čipových sád na svete. Práve teraz uvádza na trh tie najlepšie desktopové procesory, ktorých výkon sa posúva opäť o veľký kus ďalej. V podstate sa totiž jedná o serverové verzie uspôsobené pre herné nasadenie. Procesor Intel Core i9-7980XE je určený pre základné dosky vybavené socketom LGA 2066 a modernizovanou čipovou sadou Intel X299.

Kľúčové vlastnosti procesora Intel Core i9-7980XE DELID

  • Exkluzívne upravený procesor od Michala Mikleho (Elkim)
  • Extrémny výkon dovedený k dokonalosti
  • Otvorený násobič pre možné taktovania
  • 18 jadier na vysokej frekvencii až 4,4 GHz
  • Novinka Turbo Boost Max 3.0 s pretaktovaním jednotlivých jadier
  • Podpora pamätí DDR4 s frekvenciou až 2 666 MHz
  • Pokročilý 14 nm výrobný proces
  • Určený pre päticu LGA 2066 a čipovú sadu Intel X299

Čo znamená DELID?

Jedná sa o pomerne sofistikovaný zásah do samotného CPU. Spoločnosť Intel totiž vo výrobe používa medzi čip a prenášač tepla pomerne obyčajnú teplovodivú pastu. Lokálne prehrievanie procesora počas pretaktovania je tak otázkou pár sekúnd. Michal Mikle dokáže bezpečne procesor "odvíčkovat", naniesť kvalitnú pastu a potom zapečatiť všetko do východiskovej podoby. Výsledkom je citeľný pokles teploty počas maximálneho zaťaženia.

Skylake-X - technológia na špici

Procesor Intel Core i9-7980XE ponúka 18 fyzických jadier a je najvýkonnejším modelom v novej modernej rade X. Využíva 14 nm výrobný proces za použitia tej najmodernejšej dostupnej technológie. Každé jadro beží na základnej frekvencii 2,6 GHz s možnosťou režimu Turbo a automatickým pretaktovaním až na 4,4 GHz. Rovnako ako u predchádzajúcej generácie je aj tu integrovaný pamäťový radič priamo do čipu. Jedná sa o štvorkanálový radič pamätí DDR4, ktorý dokáže novo pracovať na frekvencii až ohromných 2 666 MHz. Procesor má k dispozícii vyrovnávaciu pamäť o kapacite 24,75 MB.

Turbo Boost Max 3.0

A pretože sa jedná predovšetkým o desktopové procesory, tak prichádza Intel s vylepšenou technológiou, ktorá z každého procesora vytiahne úplné maximum. Turbo Boost Max 3.0 si totiž vie jednotlivo otestovať každé jadro a vybrať to najlepšie. V hornej hranici výkonu môže byť rozdiel aj 15 % a bola by škoda to nevyužiť. Toto vybrané jadro potom pobeží neustále na maximálnej frekvencii a systém ho bude prednostne využívať. 

Doplňujúce informácie:
Balenie:
Tento model je dodávaný bez chladiča

Parametre a špecifikácia

Rad

Rad procesora Intel Core i9
Socket Intel 2066
Modelové označenie Intel Core i9-7980XE
Kódový názov procesora Skylake-X

Počet jadier

Počet jadier procesora 18 ×

Frekvencia

Frekvencia procesora 2,6 GHz (2,6 GHz)
Maximálna frekvencia (OC) 4,4 GHz (4 400 MHz)

Výkon

CPU Passmark 27 804

Rozhranie

Funkcie Automatické pretaktovanie, Otvorený násobič, Virtualizácia, HyperThreading, Multi-Threading
TDP 165 W
L3 cache 24,75 MB
Kód:  BO535r2
Produktové číslo:  BX80673I97980X

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB04