Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

Intel Core i7-7700K

4,9 85 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru
Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Intel Core i7-7700K

Spoločnosť Intel uvádza na scénu už 7. generáciu svojich procesorov tentoraz s kódovým označením Kaby Lake. V zásade ide o veľmi podobnú architektúru, ktorou disponovala už predchádzajúca úspešná rada Skylake. Intel však zapracoval na rôznych optimalizáciách a výsledkom je procesor, ktorý prináša reálny nárast výkonu pri zachovanej úplne minimálnej energetickej náročnosti.

Kľúčové vlastnosti

  • Ideálne pre náročné firemné nasadenie a hráčov
  • Vysoká pracovná frekvencia až 4,5 GHz
  • Technológia Turbo Boost 3.0 - rýchlejšie prepínanie na maximálnu pracovnú frekvenciu
  • Kompatibilné s existujúcou generáciou základných dosiek so socketom 1151
  • Integrovaná grafická karta Intel HD Graphics 630

Zdokonalená výrobná technológia

Architektúra Kaby Lake je opäť založená na 14 nm výrobnom procese. Spočiatku náročnú výrobu zvláda Intel s úplne ohromujúcou dokonalosťou, vďaka ktorej ponúkne tento procesor vynikajúci pomer ceny a výkonu. Rovnako ako u predchodcov nechýbajú inštrukcie AES-NI, ktoré umožňujú oveľa lepšiu hardvérovú podporu pri práci so šifrovanými diskami, kde dôjde k citeľnému zníženiu latencie. Samozrejmosťou, je aj podpora obvyklých virtualizačných funkcií VT-d i VT-x vrátane EPT. Masívne dátovú priepustnosť podporuje aj osvedčená technológia Hyper-Threading na simultánne spracovanie 8 vlákien súčasne. Samotný štvorjadrový Intel Core i7 - 7700 spoľahlivo funguje na vysokej frekvencii 4,5 GHz.
Prístup k dátam výrazne uľahčuje rýchla L3 cache s veľkosťou 8 MB, ktorá poskytne jadrám dostatok času na okamžitú odpoveď všetkým aplikáciám. Tento procesor svojimi vlastnosťami zaručene poslúži ako spoľahlivý základ vašej počítačovej zostavy.

Kompatibilita aj s vašou základnou doskou

Vďaka tomu, že sa Intel zameral na optimalizáciu existujúcej technológie, sú nové procesory z radu Kaby Lake funkčné aj už v predávaných základných doskách s päticou 1151. Je však nutné u výrobcu základnej dosky overiť kompatibilitu a vykonať pomerne jednoduchú aktualizáciu prostredia UEFI.

Parametre a špecifikácia

Rad

Rad procesora Intel Core i7
Socket Intel 1151
Modelové označenie Intel Core i7-7700K
Kódový názov procesora Kaby Lake

Počet jadier

Počet jadier procesora 4 ×
Počet vláken 8 ×

Frekvencia

Frekvencia procesora 4,2 GHz (4,2 GHz)
Maximálna frekvencia (OC) 4,5 GHz (4 500 MHz)

Výkon

CPU Passmark 12 042

Integrovaná grafická karta

Typ integrovanej grafickej karty Intel HD Graphics 630
Frekvencia 350 MHz

Rozhranie

Funkcie Automatické pretaktovanie, Virtualizácia, Integrované GPU, HyperThreading, Bez chladiča
TDP 91 W
L3 cache 8 MB
Kód:  BO533e4
Produktové číslo:  BX80677I77700K
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB14