Obnoviť stránku

Intel Core i5-4440

4,8 43 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Intel Core i5-4440

Spoločnosť Intel je najväčším svetovým výrobcom polovodičových obvodov. Jej úspešnosť a inovácie prinášajú sladké ovocie v podobe novej generácie procesorovej architektúry Intel Haswell.
Ide o štvrtú generáciu procesorov Core a evolučný krok zvaný Tock. Na rozdiel od Tick (Ivy Bridge) nejde len o vyladenie výrobného procesu a drobné úpravy, ale o veľmi výrazné inovácie v návrhu celého jadra. Procesorová časť dostáva novú inštrukčnú sadu zvanú Haswell New Instruction a v rámci grafického jadra prichádza nová éra v podobe čipu Iris.
Haswell je tvorený revolučnými 3D tranzistormi, ktoré vznikli vysoko pokročilým 22nm výrobným procesom. Súčasná technológia totiž narazila na svoj pomyselný strop a pri použití 3D tranzistorov, možno dosiahnuť zvýšeného výkonu minimálne o 10%. Rozšírený úsporný režim zabezpečí výrazne nižšiu spotrebu aj šetrnosť k ekológii.
Samotný procesor Intel Core i5-4440 je usadený v novej pätici s označením Socket 1150. Procesor skvele doplňuje grafický čip HD Graphics 4600, ktorý navýšil svoj kmitočet na pekných 1100 MHz. Pôvodné čipy necháva ďaleko za sebou a zaistí nárast výkonu až o 100%. Vďaka podpore Direct3D 11.1 skvele obslúži aj náročné počítačové hry.
Procesor je vybavený technológiou Turbo Boost druhej generácie, vďaka ktorej umožní automaticky bežať jadrám rýchlejšie, než je ich základná frekvencia. Maximálna frekvencia je závislá na počte aktívnych jadier, a dĺžke obdobia, ktorú procesor strávi v pretaktovaní stavu potom závisí na vyťažení a operačnom prostredí. Horná hranica frekvencie je stanovená pomocou dosiahnutia limitnej úrovne štvorice ukazovateľov (počet aktívnych jadier, prúdový odber, spotreba energie, teplota procesora).

Ak procesor operuje pod týmito limitmi a systém vyžaduje vyššiu výkonnosť, nastáva automatické pretaktovanie bez potreby akéhokoľvek zásahu užívateľa. Vďaka využitiu pokročilých algoritmov je uvedený systém maximálne bezpečný, aj keď krátkodobo operuje nad hranicou značenej menovitej spotreby (TDP). Pretaktovanie sa samozrejme realizuje v nižšej miere pri vyťažení troch až štyroch jadier a maximálne pri vyťažení jedného či dvojice.

Parametre a špecifikácia

Rad

Rad procesora Intel Core i5
Socket Intel 1150
Modelové označenie Intel Core i5-4440
Kódový názov procesora Haswell

Frekvencia

Frekvencia procesora 3,1 GHz (3,1 GHz)
Maximálna frekvencia (OC) 3,3 GHz (3 300 MHz)

Integrovaná grafická karta

Typ integrovanej grafickej karty Intel HD Graphics 4600
Frekvencia 1 100 MHz

Rozhranie

Funkcie Automatické pretaktovanie, Virtualizácia, Integrované GPU, Chladič v balení
TDP 84 W
L2 cache 1 MB
L3 cache 6 MB
Kód:  BO431e
Produktové číslo:  BX80646I54440

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB16