Obnoviť stránku

Intel Core i5-3350P

4,7 113 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Intel Core i5-3350P

Procesor Intel Core i5-3350P je tvorený revolučnými 3D tranzistory , Ktoré vznikli vysoko pokročilým 22nm výrobným procesom . Vzhľadom k absencii integrovaného grafického čipu sa jedná o ideálny model pre hráčov a ostatných užívateľov, ktorí plánujú využívanie len samostatnej grafickej karty. Hlavným benefitom tohto modelu je potom drobné zníženie maximálnej spotreby vyplývajúce práve z absencie zabudovaného grafického akcelerátora.
Intel Core i5-3350P je vybavený technológiou Turbo Boost druhej generácie , Vďaka ktorej umožní automaticky bežať jadrám rýchlejšie, než je ich základná frekvencia. Technológia Intel Turbo Boost 2.0 je aktivovaná v okamihoch, keď operačný systém žiada najvyšší výkon procesora. Maximálna frekvencia je závislá na počte aktívnych jadier, a dĺžka obdobia, ktorú procesor strávi v pretaktovaní stavu potom závisí na vyťaženie a operačnom prostredí. Horná hranica frekvencia je stanovená pomocou dosiahnutie limitnej úrovne štvorica ukazovateľov (počet aktívnych jadier, prúdový odber, spotreba energie, teplota procesora).


Ak procesor operuje pod týmito limitmi a systém vyžaduje vyššiu výkonnosť, nastáva automatické pretaktovanie bez potreby akéhokoľvek zásahu užívateľa. Vďaka využitiu pokročilých algoritmov je uvedený systém maximálne bezpečný, aj keď krátkodobo operuje nad hranicou značené menovité spotreby (TDP). Pretaktovanie sa samozrejme realizuje v nižšej miere pri vyťažení troch až štyroch jadier a maximálne pri vyťažení jedného či dvojice.
Procesor obsahuje aj inštrukčnú sadu šifrovacieho algoritmu AES pod názvom AES-NI . Tá sa skladá zo šestice inštrukcií, ktoré vykonávajú niektoré výpočtovo náročné časti algoritmu AES. Uvedené inštrukcie sú tak vykonávané pri oveľa menšom počte procesorových cyklov, než pri tradičnom softvérovom riešení. Štyri z nových inštrukcií sú určené pre urýchlenie šifrovanie/dešifrovanie a dva pre proces tvorby šifrovacích kľúčov. Táto verzia je dodávaná s chladičom v boxe.
Viac o technológiách nových procesorov Intel Ivy Bridge sa dočítate tu

Parametre a špecifikácia

Rad

Rad procesora Intel Core i5
Socket Intel 1155
Modelové označenie Intel Core i5-3350P

Frekvencia

Frekvencia procesora 3,1 GHz (3,1 GHz)
Maximálna frekvencia (OC) 3,3 GHz (3 300 MHz)

Výkon

Rozhranie

Funkcie Automatické pretaktovanie, Virtualizácia, Chladič v balení
TDP 69 W
L3 cache 6 MB
Kód:  BO428e
Produktové číslo:  BX80637I53350P

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB06