Obnoviť stránku

Intel Core i3-4160

4,9 54 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru
Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Intel Core i3-4160

Spoločnosť Intel Corporation je najväčším svetovým výrobcom polovodičových obvodov. Jej úspešnosť a inovácie prinášajú sladké ovocie v podobe novej generácie procesorovej architektúry Intel Haswell Refresh.
Ide o štvrtú generáciu procesorov Core a evolučný krok zvaný Tock. Na rozdiel od Tick (Ivy Bridge) nejde len o vyladenie výrobného procesu a drobné úpravy, ale o veľmi výrazné inovácie v návrhu celého jadra. Procesorová časť dostáva novú inštrukčnú súpravu zvanú Haswell New Instruction a v rámci grafického jadra prichádza nová éra v podobe čipu Iris.
Haswell je tvorený revolučnými 3D tranzistormi, ktoré vznikli vysoko pokročilým 22 nm výrobným procesom. Súčasná technológia totiž narazila na svoj pomyselný strop a pri použití 3D tranzistorov, je možno dosiahnuť zvýšený výkon minimálne o 10 %. Rozšírený úsporný režim zabezpečí výrazne nižšiu spotrebu aj šetrnosť k ekológii.
Samotný Intel Core i3-4160 tiká na frekvencii 3,6 GHz a musí byť usadený v novej pätici s označením Socket 1150. Procesor skvele dopĺňa Intel HD Graphics 4400, ktorá navýšila svoj kmitočet na pekných 1150 MHz. Pôvodné čipy necháva ďaleko za sebou a zaistí nárast výkonu až o 100 % .
Intel Core i3 poskytne svoj bohatý výkon všetkým kancelárskym aplikáciam, prehrávaniu HD filmov, úprave hudby, či fotografií. Čip ponúka aj technológiu Hyper-Threading, ktorá umožňuje spracovanie až 4 vlákien naraz a integrovaná grafika podporuje najnovšie DirectX 11.1. Procesor je tak vhodný aj na náročnejšie aplikácie a hranie stredne náročných počítačových hier.

Parametre a špecifikácia

Rad

Rad procesora Intel Core i3
Socket Intel 1150
Modelové označenie Intel Core i3-4160

Frekvencia

Frekvencia procesora 3,6 GHz (3,6 GHz)

Integrovaná grafická karta

Typ integrovanej grafickej karty Intel HD Graphics 4400
Frekvencia 1 150 MHz

Rozhranie

Funkcie Virtualizácia, Integrované GPU, HyperThreading, Chladič v balení
TDP 54 W
L2 cache 0,5 MB
L3 cache 3 MB
Kód:  BO427m3
Produktové číslo:  BX80646I34160
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB07