Obnoviť stránku

Studená vojna

4,2 5 hodnotení

Studená vojna

Spoločenská hra Studená vojna je náročná strategická hra pre dvoch hráčov. Postavte sa na sovietsku či americkú stranu konfliktu a získavajte vplyv, organizujte prevraty, vysielajte špiónov či investujte do vesmírneho programu.
Táto hra simuluje 45 rokov trvajúci konflikt plný intríg a politickej prestíže. Hra začína na konci 2. svetovej vojny v troskách starého sveta náchylného prijať každú pomocnú ruku a končí v roku 1989, rozpadom Sovietskeho zväzu. Studená vojna preberá základné mechanizmy z klasických kartami poháňaných hier, je svižná a nie je zbytočne komplikovaná. Herný plán zobrazuje politickú mapu sveta 2. polovice 20. storočia, po ktorej sa hráči môžu pohybovať jednotkami, získavať vplyv či sa snažiť naberať spojencov vo svojej snahe odtrhnúť si zo sveta ten silnejší kus. Historickú dôveryhodnosť vďaka mnohým detailom prinášajú do hry karty udalostí. Udalosti na nich pokrývajú skutočne široké obdobia a na nič dôležité sa tu nezabudlo. Okrem ústredných herných mechanizmov sú prítomné aj sekundárne, ako napríklad kozmické závody či stupeň nukleárnej pohotovosti, ktoré dokonca môžu náhle ukončiť hru. Dokážete ako americký prezident či sovietsky premiér doviesť váš národ k víťazstvu? Kúpte si hru Studená vojna a otestujte svoje schopnosti. Studená vojna je dlhodobo považovaná za najlepšiu hru histórie, vzhľadom na svoje umiestnenie v rebríčku hier na www.boardgamegeek.com
Parametre a špecifikácia:
Počet hráčov:
2
Hracia doba:
Cca 180 min
Obsah balenia:
2 dosky žetónov
1 pevná herná mapa
110 kariet udalostí
2 šesťstenné kocky
2 referenčné karty
1 kniha pravidiel v slovenčine
Odporúčaný vek:
Od 13

Parametre a špecifikácia

Čo musíte vedieť

Vhodné od 13 rokov

Typ produktu

Typ produktu Dosková hra

Základné

Hrateľnosť Základná hra
Minimálny počet hráčov 2
Maximálny počet hráčov 2
Dĺžka hry 180 min

Jazyk

Jazyk Čeština

Žánre a herné mechaniky

Žáner Strategická
Herné mechaniky Budovanie
Kód:  ZA043
Produktové číslo:  8595558301119

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB04