Stavebnica LEGO Friends

Prežívajte skutočné príbehy so stavebnicami LEGO® Friends

LEGO® Friends je stavebnica, ktorou môžete potešiť deti už od 4 rokov, ktoré sa pri hre inšpirujú skutočnými príbehmi. Ľahko zostaviteľné hračky sú pre ich malé ruky ako stvorené. Náročnejšie modely LEGO® Friends sú potom vhodné aj pre staršie deti, ktorým umožnia prežívať ešte kreatívnejšie dobrodružstvá.

V LEGO® Friends si nájdu všetky deti to, čo ich baví

Deti do hry rady premietajú svoje záľuby aj vášne a stavebnice LEGO® Friends im to umožnia. Sú ich obľúbenou hračkou zvieratká alebo autá? Športujú alebo ich zaujíma umenie a móda? S LEGO® Friends sa môžu venovať tomu, čo ich baví, ale tiež objavovať neznámy svet a jeho nekonečné možnosti.

LEGO Friends figúrky
LEGO Friends zamerané na najmenších staviteľov

Obľúbený televízny seriál LEGO® Friends naživo u vás doma

Napodobňovanie je základom učenia. Pri hre s LEGO® Friends sa deti môžu inšpirovať nielen skutočným svetom, ale aj obľúbeným seriálom, kde kamarátky Ema, Olivia, Andrea, Stephanie a Mia zazžívajú mnoho dobrodružstiev. V sortimente nechýba ani skupina priateľov z nového seriálu. Doplní ho osem nových postáv so svojimi novými príbehmi – Aliya, Autumn, Leo, Zac, Paisley, Olly, Nova a Liann z medzinárodnej školy. Nič im ale nebráni popustiť uzdu fantázii a LEGO® Friends stavebnice využiť na vytváranie vlastných príbehov.

LEGO Friends figurky

Rozmanité minifigúrky pre ešte väčšiu zábavu

Králik, psík alebo nová kamarátka? Stavebnice LEGO® Friends obsahujú ešte viac minifigúrok, hra s nimi tak bude oveľa rozmanitejšia.

LEGO Friends stavebnice

Nechajte deti objavovať pestrý okolitý svet LEGO® Friends

Nech už je v strede ich záujmu čokoľvek, môžete ho s LEGO® Friends ešte upevňovať, alebo naopak rozširovať obzory súpravami, ktoré ich určite zaujmú.

LEGO Friends set

Kompatibilné sety LEGO® Friends

Stavebnice LEGO® Friends sú kompatibilné nielen spolu navzájom, ale aj s ďalšími súpravami LEGO®. Váš herný svet tak môže byť takmer neobmedzený.

LEGO® Friends cieli predovšetkým na malé slečny

LEGO® Friends je stavebnica, ktorej cieľovou skupinou sú dievčatá vo veku 4 až 8 rokov. V hlavnej úlohe sa predstavuje päť kamarátok, ktoré spoločne podnikajú rôzne dobrodružstvá. S príchodom nového seriálu v roku 2023 prichádza na scénu aj nová partia 8 priateľov. Ich domovom je rozšíriteľné mesto Heartlike City, kde rozhodne nie je núdza o zábavu a dobrodružstvo.

Heartlike City môžu dievčatá rozšíriť pomocou radu doplnkov. Nechýba zábavný park, karavan, kaderníctvo, elektromobil alebo napríklad LEGO® Malý domček na kolesách.


LEGO® Friends hrdinky v hlavných úlohách

LEGO® Friends hrdinky, to je päť dievčenských figúrok s osobitými príbehmi, nezameniteľným vzhľadom a unikátnymi charaktermi. Dievčatká sa môžu inšpirovať a nadchnúť pre zvieratká, čítanie kníh, spev alebo tanec. Súčasťou nových postáv sú potom 3 chlapci a 5 dievčat. Poďme si ich spoločne predstaviť.

  • Emma je umelkyňa telom aj dušou. Rada tvorí umelecké diela, fotí občanov Heartlaku a maľuje obrazy.
  • Stephanie rada organizuje narodeninové večierky a ďalšie akcie, kde trávi čas so svojimi kamarátkami.
  • Andrea by sa chcela stať popovou hviezdou. Miluje spievanie, nebojí sa tancovania a píše si vlastný blog.
  • Mia miluje zvieratká a pomáha v miestnej veterinárnej klinike. Tiež jazdí na skateboarde a trávi čas s priateľmi.
  • Olivia sa netradične zaujíma najmä o vedu, baví ju história a je vášnivá čitateľka kníh.
  • Aliya je naozaj usilovnou študentkou, ale ako pravá kamarátka sa o svoje vedomosti rada podelí.
  • Autumn – od prírody zvedavá, nespútaná a vyráža v ústrety všetkým dobrodružstvám, ktoré nemajú pevné pravidlá.
  • Leo si vie urobiť priateľa takmer z každého. Je to nadšený kuchár a veľmi rád sa o svoje dobroty podelí.
  • Zac je kráľom všetkých osláv a večierkov. Veľmi dobre sa však nevie popasovať s prehrávaním hier.
  • Liann nájdete všade tam, kde sa deje niečo zábavné a zaujímavé. To ju však často dostáva do problémov.
  • Olly si ide za svojím snom stať sa slávnym produkčným. Keď si za niečím stojí, tak to dokončí.
  • Paisley sa na prvý pohľad môže javiť ako hanblivé dievča. Je však veľmi talentovaná a vie počúvať.
  • Nova je hviezdou na sociálnych sieťach s miliónmi odberateľov. Vždy svojich priateľov rada naučí niečo nové.

Herný box LEGO® Friends je vstup do mesta Heartlake

Herný box LEGO® Friends je skvelá príležitosť, ako malé dievčatá zoznámiť s hrdinkami. Navyše dostanú neopakovateľnú možnosť získať kompletnú zbierku pätice figúrok. Box LEGO® Friends obsahuje izbu, kde Mia, Emma, Andrea a zvyšné kamarátky trávia svoj čas. Jednotlivé miestnosti sa na seba dajú skladať. Každá z hrdiniek má potom izbu vyhotovenú v jedinečnom dizajne.

Pokiaľ si neviete rady, aká náročná je LEGO® Friends stavebnica pre vaše dieťa, s výberom vám pomôže odporúčaný vek alebo počet kociek. Čím menej dielikov, tým ľahšie je stavanie.


LEGO® Friends Heartlike City – rozmanité mesto plné zábavy

LEGO® Friends poskytne jedinečnú možnosť poskladať celé mesto Heartlake tak, ako si budú deti priať. Stavebnica ponúkne niekoľko budov, dopravných prostriedkov či zvieratiek, s ktorými sa môžu hrať a vytvárať vlastný príbeh. Poďme si predstaviť doplnky, ktoré by vám v mestečku LEGO® Friends nemali chýbať.


Domy LEGO® Friends patria mezi najväčšie rozšírenia

Domy LEGO® Friends prinášajú priestor pre úplne nové príbehy a zážitky. K dispozícii je Dom priateľstva, Hotel, Nemocnica, Škola, LEGO® Friends Srdce priateľstva a mnoho ďalších.

  • LEGO® Friends Dom priateľstva sa skladá z niekoľkých rozdielnych miestností. Pracujte v dielni, relaxujte na terase alebo vyrazte po hasičskej tyči v ústrety dobrodružstvu.
  • LEGO® Friends Nemocnica v Heartlake je skvelý spôsob, ako sa stať vodičom sanitky, pacientom, či dokonca doktorom. Záleží iba na dievčatách, kým sa stanú a akým spôsobom budú zachraňovať životy.
  • LEGO® Friends Hotel je prepychový a ponúkne jedinečné a neopakovateľné zážitky plné relaxácie. Na streche čaká bazén, a pokiaľ práve nebudete plávať, pokojne odpočívajte na ležadle a popíjajte drinky.
  • LEGO® Friends Maják a záchranné centrum dievčatá vezme k moru. Na programe bude záchrana morskej korytnačky, navigácia blížiacich sa lodí alebo zábava na šmykľavke.

Neoddeliteľnou súčasťou mestečka Heartlake sú aj domy hlavných hrdiniek. Zaobstarajte si dom svojej obľúbenkyne a prestavujte ho podľa svojich predstáv.


Rozšírenia LEGO® Friends zamerané na zvieratká

LEGO® Friends a súpravy so zvieratkami ocenia všetky milovníčky koní, šteniatok a ďalších zvieratiek. Súpravy obsahujú aj budovy, vozidlá alebo iné príslušenstvo. Vaše dievčatko sa tak môže ľahko vžiť do úlohy veterinárky, záchrankyne divokých zvierat či parkúrovej jazdkyne.


Zvieratkové rozšírenia LEGO® Friends stavebnice ponúkajú napríklad parkúrové skákanie, domček na strome, misiu na záchranu delfínov či chovateľskú stanicu.


Vozidlá LEGO® Friends

Vozidlá LEGO® Friends dodávajú stavebnici nový rozmer. Dievčatá môžu ľahšie prekonávať prekážky medzi jednotlivými budovami, plánovať pikniky a výlety do prírody alebo vyrážať na záchranné misie. Všetky vozidlá sú vyhotovené v ľúbivom dievčenskom dizajne, vďaka ktorému bude cestovanie s nimi jedinečné dobrodružstvo.

  • LEGO® Friends Karavan ponúka príležitosť povyrazenia si do prírody. Urobte si piknik pod holým nebom alebo len preskúmajte okolie a keď slnko zapadne, pokojne sledujte hviezdy na nebi.
  • LEGO® Friends Loď a záchranný čln sú vstupom na šíry oceán, ktorý ponúkne nespočetné množstvo dobrodružstiev. Vydajte sa zachrániť ohrozené veľryby či putujte po stopách strateného pokladu.
  • LEGO® Friends Autobus priateľstva so šmykľavkou a radom doplnkov je ako stvorený na spoločné výlety, počas ktorých zábava nikdy nekončí.
  • LEGO® Friends lietadlo z mestečka Heartlake alebo štýlový balón do džungle využijete na dlhých trasách. Spoznajte s LEGO® Friends celý svet!
  • LEGO® Friends poteší aj pojazdným kaderníctvom pre chlpatých parťákov. Vydajte sa na cestu s obľúbenými hrdinkami a vezmite si do parády mačky a psy z mestečka Heartlake.

Zažite dobrodružstvo v prírode so setmi LEGO® Friends

Stavebnice LEGO® Friends vás zavedú aj do divokej prírody. Vyrazte kempovať, navštívte park v mestečku, a pokiaľ so sebou vezmete niektorého z maznáčikov hlavných hrdiniek, nezabudnite sa zastaviť ani vo výcvikovom parku. A keď budete mať chuť na poriadne dobrodružstvo, môžete prespať v domčeku v lese alebo vyraziť do záchrannej stanice pánd, ktorá sa nachádza priamo v srdci nespútanej džungle.


S LEGO® Friends zábava nikdy nekončí

Stavebnica LEGO® Friends prináša hodiny nekonečnej zábavy. Aby bola hra s ňou maximálne realistická, dievčatkám umožní zažívať najrôznejšie situácie, striedať povolania a pozve ich do mesta, ktoré je ako skutočné.


Postavte si LEGO® Friends zábavný park a užite si adrenalínové chvíľky

Keď do mestečka Heartlake prídu kolotoče, je to veľká udalosť a chýbať na nej nemôžu ani naše obľúbené hrdinky. Pomôžte im postaviť kúzelné atrakcie či stánky a zvezte sa spoločne na obrej horskej dráhe. A keď budete chcieť pokojnejší program, vydajte sa na akrobatické vystúpenie, na ktorom nechýba krásny kôň.


Stavebnice LEGO® Friends vám umožnia postaviť si neobyčajné mesto

V mestečku Heartlake nájdete všetko, čo jeho obyvatelia potrebujú. Rozšírte svoje stavebnice LEGO® Friends o súpravy, ktoré vám ho pomôžu ešte viac vylepšiť. Hlavné hrdinky sa budú môcť nechať skrášliť v miestnom kaderníctve, najesť sa v reštaurácii a dopriať si kávu z BIO kaviarne. A keď budú mať náladu na poriadne nákupy, vo veľkom nákupnom centre zoženú všetko, čo potrebujú.


Čo je práve v kurze? LEGO® Friends novinky sa oplatí sledovať

Stavebnica LEGO® Friends prináša stále nové témy, vďaka ktorým sa deťom len tak neomrzí. Výrobca spravidla dvakrát ročne rozširuje rad LEGO® Friends o ďalšie stavebnice či rovno celé rady, a berie pritom do úvahy priania detí aj aktuálne trendy. Či už vaša malá slečna preferuje zvieratká, obchody, vozidlá či domy, vždy ľahko zoženiete stavebnicu, ktorá bude jej záujmom najbližšia a urobí jej tak skutočnú radosť.

Ak vás zaujíma rozdelenie podľa rokov vydania, pozrite sa do sekcií LEGO® Friends 2023 alebo LEGO® Friends 2022.


LEGO® Ideas – pochváľte sa svojimi výtvormi

LEGO® Ideas je internetová stránka, na ktorú môžu deti pridávať svoje vlastné výtvory, LEGO® Friends návody na stavbu či nedokončené projekty. Skvele sa tiež hodí, pokiaľ dieťaťu dôjdu nápady alebo ho stavebnica prestane baviť. Stavebnica LEGO® Friends tak môže ožiť zasa novými príbehmi.


LEGO® Friends nie je len obyčajná stavebnica

Hranie so stavebnicami LEGO® Friends prinesie nielen hodiny a hodiny skvelej zábavy, ale má tiež vplyv na správny vývoj zručností dieťaťa. Čo všetko rozvíja?

  • LEGO® Friends rozvíja kreativitu malých slečien. Stavať stavebnice môžu podľa návodu aj podľa vlastných predstáv.
  • Hra s týmito stavebnicami rozvíja fantáziu. Nechajte svoju malú staviteľku prehrávať vlastné príbehy.
  • Stavenie stavebníc vo všeobecnosti výrazne zdokonaľuje jemnú motoriku. Malé dieliky do seba perfektne zapadajú a dievčatká si pri stavaní potrénujú aj svoju zručnosť.
  • Stavebnica zdokonaľuje logické myslenie a priestorovú orientáciu. Či už budú malé slečny stavať podľa návodu, alebo podľa seba, aby do seba všetko správne zapadlo, budú musieť potrápiť aj hlavičku.

Ako najmenším skrátiť čakanie na Vianoce? LEGO® Friends Adventný kalendár každé ráno rozžiari oči vašej malej slečny. Vianočne ladené figúrky a doplnky potom skvele rozšíria ďalšie LEGO® Friends stavebnice.