Obnoviť stránku

Kufrík na šach a backgammon

4,8 5 hodnotení
Garancia najlepšej ceny
40,90 €

Kufrík na šach a backgammon

Šach aj backgammon sú starobylé spoločenské hry, ktoré stále nachádzajú veľa svojich priaznivcov po celom svete. V hre šach vám nepomôže náhoda, ale len vaše schopnosti, znalosti pravidiel hry, umenie stratégie a myslieť pár ťahov dopredu. Naučte svoje deti ťahať figúrkami po šachovnici a uvidíte, že nájdete skvelú spoločnú zábavu pre daždivé popoludnie. Rovnakú službu vám urobí aj hra backgammon, ktorá je súčasťou balenia.

Kľúčové vlastnosti

  • Hry pre dvoch hráčov
  • Kvalitne spracovaný drevený kufrík s dvoma hrami - šach a backgammon
  • Dva hracie plány priamo na veku kufríku
  • Šachové figúrky aj kamene pre backgammon

Starobylé a predsa stále moderné

Kufrík na šach a backgammon obsahuje všetko, čo budete potrebovať pre hru v šach alebo backgammon. Kufrík na šach s rukoväťou je veľmi kvalitne spracovaný. Na povrchu veka dreveného kufríku je vykladaná šachovnica, ktorú použijete ku hre tak, že otvorený kufrík rozložíte. Z vnútornej strany je hrací plán pre backgammon. Súčasťou sú šachové figúrky vysoké 3,5 až 7,5 cm a veľké hracie kamene pre backgammon alebo i dámu s veľkosťou 3,8 × 0,7 cm. V priloženej oválnej škatuľke nájdete potom súpravu kociek pre hru backgammon.

Rozmery:
52 × 45 × 3 cm

O čo v hrách ide?

Či sa jedná o šach, alebo backgammn, obe sú to hry pre dvoch hráčov, ktoré vyžadujú zapojiť vlastné schopnosti. U hry backgammon vám síce pomôže pri hre aj náhoda, ale len na ňu sa spoliehať nedá.  

Backgammon
Hra je pre dvoch hráčov. Úlohou v hre je vyviesť všetkých 15 kameňov daného hráča po dráhe na hracom pláne najprv do svojej vlastnej ohrádky hráča a následne ich odstrániť z hracej dosky. V hre sa vyhadzuje a opätovne vracia späť do hry, prípadne sa vsádza a boduje.

Šach
Aj táto hra je pre dvoch hráčov. Hrá sa na šachovnici za použitia šachových figúrok, ktoré sa v presnom poradí postavia na šachovnicu. Každá figúrka má stanovený spôsob, akým sa s ňou môže ťahať. Cieľom hry v šachoch je dať mat súperovmu kráľovi. Čo to znamená? Kráľ nemôže na šachovnici nikam postúpiť, pretože by mu na každom políčku hrozilo, že ho súperova figúrka vyhodí von z hry.

 

Parametre a špecifikácia

Určenie

Vhodné pre Deti
Určenie Unisex

Typ produktu

Typ produktu Dosková hra, Súprava hier

Základné

Počet kociek 5
Počet stien 6-stenová
Hrateľnosť Základná hra
Obsah balenia Bodové kocky, Figúrky, Hracia doska, Téglik na miešanie, Žetóny
Minimálny počet hráčov 2
Maximálny počet hráčov 2
Materiál Drevo

Jazyk

Jazyk Čeština

Žánre a herné mechaniky

Žáner Strategická, Logická
Subžáner (téma) Klasika/retro

Rady

Produktový rad Šach a dáma, Vrhcáby/Backgammon

Čo musíte vedieť

Určenie Pre všetkých
Vhodné od 3 rokov

Batéria

Potrebné dokúpiť tužkové batérie Nie
Kód:  HRAa8763
Záruka: 24 mesiacov
Produktové číslo:  4020972028532

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB09