Obnoviť stránku

Kedy sa to stalo? Popkultúra

Garancia najlepšej ceny
14,90 €

Kedy sa to stalo? Popkultúra

Kedy sa to stalo? Popkultúra je samostatne hrateľné rozšírenie hry Kedy sa to stalo? Obsahuje 100 nových kariet z oblasti hudby, filmu, počítačových hier, známych značiek, atď. Kedy sa to stalo? je kartová hra s časovou osou. Hrá sa s obojstrannými kartami, ktoré majú na jednej strane nejakú udalosť a na druhej strane letopočet danej udalosti. Hráči dáta udalostí nevidia, pokiaľ sa karty nerozhodnú umiestniť do časovej osi v jednom z dvoch herných režimov.

Obsah balenia kartovej hry Kedy sa to stalo? Popkultúra

  • 100 kariet
  • České a slovenské pravidlá

Návod ku kooperatívnej hre

Každý hráč začína hru so 4 kartami. Vo svojom ťahu musia hráči vykonať jednu z nasledujúcich akcií: Umiestniť 1 alebo 2 karty na časovú os, jednu po druhej, alebo odložiť 1 kartu. Na konci svojho ťahu si hráči doberajú karty z doberacieho balíčka, pokiaľ pred sebou nemajú 4 karty. Potom v poradí v smere hodinových ručičiek začína svoj ťah ďalší hráč. Cieľom hry je vyložiť do časovej osi čo najviac kariet. Pokus o umiestnenie karty môže mať niekoľko výsledkov – karta sa zaradí na začiatok časovej osi/karta sa zaradí na koniec časovej osi/karta sa zaradí do druhého radu medzi dve už umiestnené karty/kartu nie je možné zaradiť a hráč už ju v hre nebude môcť použiť. Neváhajte čo najviac komunikovať a diskutovať o svojich kartách. Každý hráč má vo svojom ťahu rozhodujúce slovo o tom, či zahrať alebo odložiť karty, ktoré má pred sebou, ale môže požiadať o radu svojich spoluhráčov. Čím viac kariet do časovej osi ako tím umiestnite, tým lepší výsledok dosiahnete. Medzi tímom zelenáčov a cestovateľmi časom zíva obrovská priepasť.

Návod na kompetitívnu hru

Pri kompetitívnej hre sa snažia hráči zbaviť sa striedavo čo najrýchlejšie svojich rozdaných kariet ich umiestnením do časovej osi. Na rozdiel od kooperatívnej hry tu musia hráči pred odhalením karty rovno oznámiť, na aké miesto v časovej osi ich udalosť patrí. Pokiaľ kartu umiestni správne, zbaví sa jej. Pokiaľ kartu umiestni zle, odstráni ju z hry, ale musí si namiesto nej dobrať novú.

Parametre a špecifikácia

Určenie

Vhodné pre Deti
Určenie Unisex

Typ produktu

Typ produktu Kartová hra

Základné

Hrateľnosť Rozšírenie (možno hrať samostatne)
Obsah balenia Karty
Minimálny počet hráčov 2
Maximálny počet hráčov 6
Dĺžka hry 20 min
Náročnosť Ľahká
Materiál Papier

Dátum vydania

Mesiac vydania Jún
Rok vydania 2023

Jazyk

Jazyk Čeština, Slovenčina

Žánre a herné mechaniky

Žáner Vedomostné a náučné
Subžáner (téma) História

Čo musíte vedieť

Určenie Pre všetkých
Vhodné od 8 rokov

Batéria

Potrebné dokúpiť tužkové batérie Nie
Kód:  HRAls1791
Záruka: 24 mesiacov
Produktové číslo:  3558380100829

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB04