Obnoviť stránku

Kapla 200

5 9 hodnotení
52,56 €

Kapla 200

Stavebnica Kapla 200 obsahuje 200 drevených kociek v praktickom balení. Táto unikátna a originálna hra ponúka veselé stavanie bez akýchkoľvek spojovacích a pripevňovacích prvkov. Napriek tomu zo stavebnice môžete postaviť rozmanité trojrozmerné stavby, ktoré budú ostatným brať dych. Inšpiráciu na stavanie nájdete v zošite nápadov, ktorý je súčasťou balenia. Stavebnica Kapla je držiteľom ocenenia „Správna hračka“, ktoré udeľuje Združenie pre hračky a hry. Táto odolná a vysokokvalitná hračka vám vydrží v skvelom stave množstvo rokov. Hranie so stavebnicou Kapla rozvíja kreatívne myslenie, podporuje rozvoj jemnej motoriky, zručnosti a cvičí koordináciu.

Kľúčové vlastnosti drevenej stavebnice Kapla 200

  • Z kvalitného dreva
  • Precízne vyrobená stavebnica
  • Zabalená v praktickom obale, ktorého veko môže zároveň slúžiť ako podložka pre menšie stavby
  • Súčasťou balenia je zošit nápadov, ktorý prináša množstvo inšpirácií na stavanie
  • Stavebnica Kapla je držiteľom ocenenia „Správna hračka“, ktoré udeľuje Združenie pre hračky a hry
  • Vhodné pre deti od 3 rokov

Ako vznikla Kapla

Zrodenie tejto originálnej stavebnice má na svedomí mladý historik umenia a reštauratér starožitného nábytku Tom van der Bruggen. Jeho snom bolo postaviť si vlastný stredoveký hrad, ktorý si najprv skúšal projektovať pomocou drevených kociek. Čoskoro ale zistil, že tvar klasických kociek nedovoľuje stavať strechy, preklady alebo podlahy. Pre stavebnicu Kapla našiel inšpiráciu v drevených trámoch stredovekých stavieb a po rôznych experimentoch zvolil pomer strán drievka 1 : 3 : 5, teda výška je trikrát dlhšia ako hrúbka a dĺžka je päťkrát dlhšia ako výška. Budete prekvapení, koľko najrôznejších stavebných prvkov s týmito rozmermi drievka dokážete postaviť.

Kapla stráži kvalitu

Špeciálny názov stavebnice Kapla má svoj pôvod v holandskom „Kabouter Plankjes“, čo vo voľnom preklade znamená „drievka pre škriatka“ alebo „magické drievka“. Aby boli drievka naozaj magické, vyberá sa na ne to najkvalitnejšie drevo, ktoré sa suší, reže na presných strojoch, starostlivo sa triedi a hobľuje. Výsledkom tohto náročného procesu sú perfektne presné drievka s ostrými hranami. Deti sa počas hrania učia presnosti, trpezlivosti a schopnosti spolupracovať. Stavebnica Kapla 200 je perfektná na prvé zoznámenie sa so základmi statiky a pojmami ako ťažisko či rovnováha.

 

Parametre a špecifikácia

Čo musíte vedieť

Vhodné od 3 rokov

Počet dielikov

Počet dielikov 200 ks

Stavebnice a puzzle

Materiál Drevo
Téma Budovy
Kód:  HRAjd1417
Záruka: 24 mesiacov
Produktové číslo:  814647001005

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB02