Obnoviť stránku

Kanasta

4,8 21 hodnotení
Garancia najlepšej ceny
4,09 €

Kanasta

Kanasta je kartová hra z rodiny Rummy pre 2 až 6 hráčov. Hrá sa s niekoľkými (zvyčajne dvomi) balíčkami francúzskych hracích kariet, v každom balíčku sú karty o hodnotách 2 až 10, J, Q, K, A v štyroch farbách (srdce, kára, piky, kríže) a dva žolíky. Hráči (alebo dvojica hráčov hrajúci spoločne) sa snažia získať čo najviac kanast – skupín siedmich kariet rovnakej hodnoty, z ktorých až tri môžu byť nahradené divokými kartami, ktorými sú v kanaste žolíky a dvojky. Každý hráč vo svojom ťahu ťahá jednu kartu z balíčka, vykladá a odloží jednu kartu na odkladaciu kôpku. Hra končí, keď sa niektorý hráč zbaví všetkých svojich kariet. Po skončení hry sa spočíta celkové skóre hráčov, závislé od počtu získaných kanast a na bodovom ohodnotení vyložených kariet.
Jedna hra sa skladá z niekoľkých rozdaní a končí vtedy, keď niektorý hráč alebo dvojica získa stanovený počet bodov. Celkovým víťazom sa stane hráč alebo dvojica, ktorý získa najvyšší počet bodov.
Hračka spĺňa smernice Európskeho parlamentu a Rady 2009/48 / ES z 18. júna 2009 o bezpečnosti hračiek a všetky zákonné normy podľa slovenskej legislatívy. Samozrejmosťou je vyhlásenie o zhode CE.

Parametre a špecifikácia

Typ produktu

Typ produktu Kartová hra

Základné

Hrateľnosť Základná hra
Minimálny počet hráčov 2
Dĺžka hry 15 min
Materiál Papier

Jazyk

Jazyk Čeština, Slovenčina

Žánre a herné mechaniky

Žáner Rodinná
Subžáner (téma) Klasika/retro

Rady

Produktový rad Žolíky/Canasta

Čo musíte vedieť

Vhodné od 3 rokov
Kód:  HRA706h
Záruka: 24 mesiacov
Produktové číslo:  8594011771094

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB02